Bitno uvođenje linije

Razgovaralo se o zrakoplovnoj liniji Mostar-Istanbul

Bitno pokretanje zrakoplovna linije Mostar-Istanbul.
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 03. 2018. u 15:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić prvi puta se, od njenog stupanja na dužnost, službeno sastao sa Zerrin Kandemir, konzulicom Republike Turske u Mostaru.

Kako je priopćeno, Mušić je upoznao konzulicu Kandemir o situaciji u HNŽ, izražavajući zadovoljstvo i pohvale Republici Turskoj zbog njenog značajnog prisustva i pomoći koju kroz vrijeme čine na ovom području. Mušić je od brojnih projekata naveo bitnost projekta vjetro-parka Podveležje koje je u fazi realizacije, nastavak gradnje puta Stolac-Neum, završetak radova na hotelu ''Ruža'' i kupovinu ''Staklene banke'' u Mostaru za smještaj federalnih institucija, završetak radova na izgradnji Studentskog hotela u Sjevernom logoru, te još niz infrastrukturnih projekata.

''Smatram jako bitnim pokretanje zrakoplovne linije Mostar-Istanbul. Tim zračnim mostom otvorile bi se i prilike za unaprjeđenje posla, ali bi se i otvorila mogućnost bržeg ulaganja i rješavanja raznih projekata na relaciji Hercegovine i Turske'', naveo je Mušić.

Konzulica Kandemir je istaknula kako Republika Turska u kontinuitetu podržava mnoge projekte u Hercegovini.

''U proteklom razdoblju to su bile obnove mnogih porušenih kulturno-povijesnih spomenika. U sljedećem razdoblju namjeravamo snažnije poticati gospodarstvenike iz Turske da ulažu u ovu županiju, koji ima sjajne predispozicije za svaku vrstu razvoja. Želimo potaknuti i žene da se hrabrije upuste u projekte zapošljavanja, u čemu smo im spremni pomoći. Posljednja investicija turskih gospodarstvenika je bila prije nekoliko mjeseci u Čapljini i tim projektom će se otvoriti nova radna mjesta'', rekla je konzulica Kandemir.

Mušić i konzulica Kandemir složili su se da je Mostar kulturno-povijesni biser koji mora konačno prodisati punim plućima, integrirati se u svim segmentima, što bi zaustavilo odlazak mladih ljudi. Preduvjet za to su izbori u Mostaru i u tom pravcu potrebno je učiniti sve da toga dođe što je moguće prije'', priopćeno je iz Mušićevog ureda.

Kopirati
Drag cursor here to close