Neiskorišteni potencijal

HNŽ želi razvijati lovni turizam, daje se 19.000 KM sredstava

Svrha programa je da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, zajedno s lovačkim savezima i korisnicima lovišta, sufinancira aktivnosti koje će doprinijeti unapređenju lovstva u HNŽ.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 07. 2019. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na 106. sjednici u utorak donijela je Odluku o odobravanju utroška dijela novčanih sredstava u Proračunu HNŽ za 2019. godinu za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na poziciji naknada za lovstvo.

Sredstva će biti korištena za potporu i unaprjeđenje lovstva, za sufinanciranje naknade štete koju pričini divljač i transfer neprofitnim organizacijama u iznosu od 19.000 KM, te Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava s pozicije "namjenska sredstva od naknada za lovstvo" za 2019. godinu, priopćeno je iz Vlade.

Svrha programa je da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, zajedno s lovačkim savezima i korisnicima lovišta, sufinancira aktivnosti koje će doprinijeti unapređenju lovstva u HNŽ.

Lov  / Ilustracija

Na istoj sjednici usvojena je i Informacija o stanju u području lovstva za 2018./2019. lovnu godinu za područje HNŽ-a. S obzirom na velike potencijale ove županije u području lovstva, poglavito u razvitku lovnog turizma, a koji nisu dovoljno iskorišteni u dosadašnjem razdoblju, neophodno je, tvrde, poduzeti aktivnosti na dodijeli u zakup lovišta koja do sada nisu dana u zakup, a zaštitu divljači podići na znatno veću razinu.   

Prihode koji budu ostvareni od djelatnosti lovstva, navode, usmjeriti na uzgoj divljači i poboljšanje uvjeta za razmnožavanje, rast i razvoj divljači, te izgradnju infrastrukture neophodne za uzgoj, zaštitu divljači i lovni turizam.

Razmotrene su i usvojene Informacije o realiziranju potpisanih ugovora o koncesijama iz područja vodoprivrede zaključno s 31.12.2018. i Informacije o koncesijama i zakupima na poljoprivrednom zemljištu u državnom vlasništvu na području HNŽ u razdoblju 2015.-2018. godina, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close