Zahtjevi

Građani pisali Bešliću zbog deponije

''Iskreno se nadamo da će gradonačelnik ispuniti očekivanja i djelovati sukladno svojim ovlastima i u korist građana Mostara, jer nema našeg i vašeg smeća'', poručeno je iz Građanske inicijative ''Jer nas se tiče''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 02. 2020. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građanska inicijativa ''Jer nas se tiče'' poslala je gradonačelniku Grada Mostara Ljubi Bešliću zahtjeve za njegovo djelovanje prema svim razinama vlasti s ciljem bržeg rješavanja problema deponije na Uborku.

''Očekujući brzu reakciju gradonačelnika Grada Mostara Ljube Bešlića, po pitanju problema deponije na Uborku, građani su poslali zahtjeve za njegovo djelovanje prema svim razinama vlasti s ciljem što bržeg rješavanja navedenog problema, koji predstavlja ekološku bombu i šteti zdravlju svih građana Mostara. Iskreno se nadamo da će gradonačelnik ispuniti očekivanja i djelovati sukladno svojim ovlastima i u korist građana Mostara, jer nema našeg i vašeg smeća. Uborak je problem svih nas!'', poručeno je na Facebook stranici Građanske inicijative ''Jer nas se tiče''. 

Podsjećamo, problemi s deponiranjem otpada na Uborku eskalirani su u svibnju prošle godine kada je otkriveno da je na odlagalište komunalnog otpada deponirana određena količina dehidriranog mulja s postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mostaru za koji su aktivisti građanske inicijative tvrdili da sadrži visoke koncentracije teških metala.

Na deponiju Uborak još uvijek se odlaže smeće, i to uz pomoć MUP-a HNŽ-a, bez obzira što JP Deponija nema nijedan dokument za rad. 

Kopirati
Drag cursor here to close