Deponija

Građani opet pred Uborkom

Ova građanska inicijativa navodi kako su ''svim pravnim sredstvima pokušali iznaći najbolje rješenje za novu lokaciju za odlaganje otpada…''
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 11. 2019. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Cilj nam je još jednom skrenuti pažnju javnosti na ovaj problem, te ubrzati proces rješavanja istog, od strane nadležnih institucija'', navodi se u pozivu građana na okupljenih oko inicijative 'Jer me se tiče' na prosvjed na lokalitetu Uborak, koji će se održati u četvrtak, u 17:30 sati.

Ova građanska inicijativa navodi kako su ''svim pravnim sredstvima, kao i komunikacijom s nadležnim institucijama - ministarstvima, inspekcijom, Gradskom upravom pokušali iznaći najbolje rješenje za novu lokaciju za odlaganje otpada, jer je postojeća lokacija već odavno kontaminirana, ali i prekapacitirana''.

''Kao udruženje "Jer nas se tiče" održavali smo sastanke s različitim udruženjima i organizacijama, koji su nam iskazali maksimalnu podršku u našoj borbi za pravdu i stavili na raspolaganje. Također, Komisija / Radno tijelo za traženje nove lokacije za odlaganje otpada je održala sastanak, na kojem su se svi složili, uključujući i nadležne institucije, da je trenutna lokacija neprihvatljiva i da se u što kraćem periodu treba pronaći nova lokacija. Ovim putem apeliramo i na Ministarstvo prostornog uređenja HNŽ da imenuje predstavnika u Komisiju / Radno tijelo, a također smo u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom okoliša i turizma FBiH'', navodi se u pozivu na mirno okupljanje na kojem će, kako su naveli, usuglasiti ''daljnje korake po ovom pitanju''.

Podsjećamo, građani su blokiranjem deponije Uborak skrenuli pozornost na neadekvatno odlaganje otpada u Mostaru kao i na činjenicu da deponija nema dozvole za rad. Također, upozoravaju na zagađenje s deponije što je povuklo priču i o tome što se sve odlaže na deponiju, a ne bi smjelo.

U sve se uvukla i priča s piralenom te odlaganjem otpada s mostarskog pročistača, a konačni odgovori oko tog zagađenja još uvijek se čekaju.

Podignute su i prijave protiv čelnih ljudi u gradu, a navodno se, očekuju i prve optužnice.

Kopirati
Drag cursor here to close