Titova ulica

Mostar: Mic po mic asfalt

Radovi u ovoj ulici traju od rujna od kad je onemogućeno prometovanje ovim dijelom grada.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 12. 2018. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je izvršeno asfaltiranje dijela Ulice maršala Tita. Radnici J.P. Komunalno i HP Investing postavili su prvi sloj asfalta.

Radovi u ovoj ulici traju od rujna od kad je onemogućeno prometovanje ovim dijelom grada.

Ulica maršala Tita već duže vremena ''trpi'' radove zbog kolektora koji su već trebali biti pušteni u funkciju.

Podsjetimo, izgradnja prečistača i pripadajuće kolektorske mreže traje već tri i pol godine, a ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na 130 milijuna KM. Iako je postrojenje trebalo biti pušteno u rad, ono će tek biti završeno iduće godine.

Ulica Maršala Tita u Mostaru je najduža ulica u gradu, ali i najduža ulica u jednoj urbanoj zoni u Hercegovini, navedeno je na Wikipediji. Spaja južni ulaz u urbanu zonu Grada Mostara s njegovim sjevernim ulazom. Proteže se od naselja Tekija (početna točka je raskrižje s magistralnim putem M-17 na Bišća polju, do naselja Zalik (točnije do raskrižja poznatog pod nazivom Sutina).

Njena najvažnija etapa nosi kolokvijalni naziv Glavna ulica, što faktički predstavlja i naselje u Mostaru. Glavna ulica se proteže od Narodnog pozorišta pa do raskrižja kod Dječje biblioteke i čini otprilike jednu četvrtinu cjelokupne dužine Titove ulice. Naselja kroz koja prolazi Titova ulica su: Tekija, Luka, Brankovac, Glavna ulica, Carina, Sjeverni logor i Zalik. 

Kopirati
Drag cursor here to close