Loše poslovanje

Traži se smjena rukovodstva Aerodroma Mostar

Iz Naše stranke navode kako je nevjerojatno da i pored globalnih trendova uspona zračnog prometa u regiji, gdje svi aerodromi rastu po broju putnika, mostarski ostvaruje najlošije rezultate u zadnjem desetljeću.
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 11. 2018. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor Naše stranke Mostar oglasio se povodom loših rezultata Aerodroma Mostar u ovoj godini navodeći kako i pored velikih investicija i angažiranosti vlasti i građana ovu godinu završit će s rekordno lošim rezultatima.

''Sama činjenica da je i pored milijunskih ulaganja u infrastrukturu i subvencije svih razina vlasti Aerodrom Mostar i dalje u rapidnom smanjenju broja putnika, te bez konkurencije najlošiji aerodrom na Balkanu, dovoljan je razlog za smjenu stranačkog rukovodstva koji su ovu važnu gradsku instituciju srozali na poslovno dno'', kazao je potpredsjednik GO NS Mostar Tarik Tanović.

Rekao je kako je nevjerojatno da i pored globalnih trendova uspona zračnog prometa u regiji, gdje svi aerodromi rastu po broju putnika, mostarski ostvaruje najlošije rezultate u zadnjem desetljeću.


''Poslovni rezultati Tuzle, Zadra i Niša pokazuju kako se može iz ničega napraviti uspjeh. Mostar, koji ima sve preduvjete i koji, po procjenama stručnjaka, bez ikakvih napora, s iole sposobnim rukovodstvom, treba da ima godišnje 600 tisuća putnika, u prvih sedam mjeseci imao je samo 17 tisuća. Ukidanjem linija za Njemačku do proljeća osiguran je samo negativan godišnji rezultatski rekord'', rekao je Tanović.

Ako se uz to uzmu u obzir i štrajkovi uposlenih i nesreće vatrogasaca na vježbama, Tanović navodi kako se može steći dojam kaosa u kojem se nalazi institucija koja bi trebala biti glavni generator razvoja Mostara i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close