48 sati

Sindikat: Branit ćemo Aluminij na dalekovodu u Čulama!

''Isključenje električne energije u Čulama značilo bi za nas ogroman gubitak i ogromno potrošeno vrijeme. Startanje jedne elektrolize trajalo je dvije godine…''
Gospodarstvo / Tvrtke | 12. 10. 2018. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kao predstavnik sindikata poručujem da nećemo dozvoliti da nam isključe struju. Ako bude potrebno branit ćemo je svim raspoloživim sredstvima na dalekovodu u Čulama'', rekao je član Predsjedništva nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija.

Rekao je kako je u Aluminiju uposlen od 1982. godine i da situacija nikada nije bila ovakva.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić rekao je kako će poduzeti sve da ne dođe do najcrnjeg scenarija.

''Nećemo dozvoliti da se tvornica ugasi. Poduzet ćemo sve mjere u našoj nadležnosti da se tvornica ne ugasi'', rekao je.

Foto: Bljesak.info / Izvanredna konferencija za medije sindikata Aluminija d.d. Mostar

Pero Bebek, predsjednik skupštine nezavisnog sindikata, koji 29 godina radi u mostarskom poduzeću pojasnio je proces i posljedice gašenja.

''Isključenje električne energije u Čulama značilo bi za nas ogroman gubitak i ogromno potrošeno vrijeme. Startanje jedne elektrolize trajalo je dvije godine. Tečni kriolit je na 950 stupnjeva i on je narančaste boje. U slučaju da se isključi struja za neka 3 sata bio bi čvrst i sive boje. Startanje jedne ćelije košta oko 100.000 dolara. Imali smo taj slučaj u ratu. Većina tih ćelija nakon pokretanja nije mogla normalno raditi. Gubici bi bili ogromni'', rekao je Bebek podsjetivši kako Aluminij ima 256 ćelija koje bi se teško pokrenule nakon gašenja.

Kopirati
Drag cursor here to close