Uplata doprinosa

Radnici Ere o kupovini hotela: Nadamo se da će sada biti ispunjeni naši uvjeti

Potpisivanjem Ugovora okončane su aktivnosti oko kupnje hotela ''Ero'' gdje će biti smještena županijska tijela uprave.
Gospodarstvo / Tvrtke | 16. 10. 2018. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši djelatnici hotela ''Ero'' sretni su jer je realizirana kupoprodaja ovog objekta.

''Sretni smo zbog ove vijesti. Nadamo se da će sada biti ispunjeni naši uvjeti, odnosno da će nam biti uplaćeni doprinosi i da će se ovim završiti cijeli proces'', rekla je Mira Mandić, predsjednica Sindikata radnika hotela 'Ero'.

Radnici Ere su od raznih razina vlasti tražili pomoć u rješavanju svog statusa. Doprinosi za 62 radnika nisu uplaćivani u posljednje četiri godine, zbog čega nisu mogli ostvariti pravo na mirovinu niti otići na zavod za zapošljavanje.

Zbog toga su bili primorani prosvjedovati, ali i isključiti struju ministarstvima kako bi se čuo njihov glas.

Podsjećamo, Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Zijad Krnjić, ravnatelj Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje danas su  potpisali Ugovor o primopredaji hotela ''Ero'' u vlasništvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Potpisivanjem Ugovora okončane su aktivnosti oko kupnje hotela ''Ero'' gdje će biti smještena županijska tijela uprave.

''Današnjim potpisivanjem Ugovora okončali smo postupak kupnje hotela ''Ero'' za potrebe smještaja Vlade i drugih županijskih tijela uprave. Slijedi rekonstruiranje zgrade Hotela kako bi bila funkcionalna i mogla odgovoriti potrebama, te kako bi uskoro građani mogli na jednom mjestu završiti najveći dio administrativnih poslova.

Inače, uz nazočnost predstavnika notarskog ureda Musa, na potpisivanju Ugovora u kojem je definirano kako će Vlada HNŽ Federalnom zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje nakon preuzimanja objekta u roku od 270 dana, a u četiri jednaka obroka uplatiti ukupno 10.550.144,00 KM, bili su  nazočni Ivan Rogić, zamjenik ravnatelja i Eugen  Ćubela, predsjednik Upravnog odbora FZ MIO.

Kopirati
Drag cursor here to close