Rezultati ankete

Prve informacije sa sastanka: 64 posto radnika želi ostati u Aluminiju

Sastanku prisustvuju Nadzorni odbor i direktori Uprave , predstavnici sindikata, čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović i federalna ministrica financija Jelka Milićević.
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 08. 2019. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po anketi, koja bi bila okosnica Plana restrukturiranja poslovanja mostarskog poduzeća Aluminij, 64 posto radnika želi ostajati na poslu, 21% se nije izjasnilo, dok oko 80 ljudi potražuje otpremnine, dogovoreno je to na sastanku u upravi poduzeća, doznaje Bljesak.info.

Sindikati radnika Aluminija, navode, ponovno će tražiti od Vlade Federacije BiH ugovor o isplati doprinosa za sve djelatnike Aluminija d.d. Mostar, prve su to informacije sa sastanka.

Sastanku prisustvuju Nadzorni odbor, direktori Uprave Aluminija, predstavnici sindikata, čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović i federalna ministrica financija Jelka Milićević.

Romeo Biokšić iz Neovisnog sindikata radnika Aluminija ranije je za Bljesak.info rekao kako su radnicima ponuđene plaće prepolovljene za oko 50 posto, što je, tvrdi, neprihvatljivo.

Podsjećamo, Financijska policija FBiH je u srijedu ušla u prostorije Aluminija kako bi izvršila uvid u financije do dana gašenja poduzeća, 10. lipnja. O rezultatima izvješća te policije javnost još nije upoznata, iako već ranije devet izvještaja dostavljeno županijskom Tužiteljstvu.

Uskoro više informacija.

Kopirati
Drag cursor here to close