Sudbina

Oči uprte u Aluminij: Radnici žele bilo koga, ponude se odbijaju?!

Prema nekim informacijama, ponuda kinesko-izraelskog konzorcija bit će odbijena, a širokobriješki Feal trebao bi pokrenuti proizvodnju u Ljevaonici.
Gospodarstvo / Tvrtke | 16. 12. 2019. u 09:40 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ako se ponuda ne prihvati istinu ćemo tražiti na ulicama i da Vlada i vlasnici nađu bilo koji način da se proizvodnja pokrene'', poručila je Tanja Jovanović u ime preostalih radnika Aluminija.

Naime, danas se održava sjednica Nadzornog odbora Aluminija zbog čeka su se radnici okupili pred kapijom ugašene tvornice.

Foto: Bljesak.info / Oči uprte u Aluminij

Prema nekim informacijama, ponuda kinesko-izraelskog konzorcija bit će odbijena, a širokobriješki Feal trebao bi pokrenuti proizvodnju u Ljevaonici. Iste informacije govore kako će se opet smanjiti broj radnika, ali i primanja onih koji ostanu raditi u tvornici koja mjesecima čeka da joj se netko smiluje.

Jovanović je, uoči sjednice Nadzornog odbora s koje bi se trebao čuti konačan glas o sudbini poduzeća, rekla kako je radnicima nebitno koja će se ponuda prihvatiti jer samo žele raditi.

Foto: Bljesak.info / Tanja Jovanović

Rekla je i kako su radnici ostali bez sindikata jer nisu imenovani novi ljudi na prošloj sjednici.

''Naši zahtjevi su da se prihvati ponuda koja ima želimo raditi. Ne želimo na biro. Ako je to jedina ponuda koja je realna, želimo raditi. Imamo informaciju da ta ponuda ne zahtjeva subvenciju struje. Sada tražimo da se prihvati nova ponuda koja priča o najmu ljevaonice'', rekla je.

Na pitanje što ako ponuda bude odbijena, rekla je kako radnici ionako idu doma do 15. siječnja.

''Za sada nema informacija o nekim novim ponudama. Bitno je naglasiti da ako su oni već radili dubinske analize želimo prihvatiti bilo koje opcije da radimo. Mi ne možemo očekivati da nađemo posao na zavodu. Pitanje je gdje će naša djeca raditi ako se mi ovako odnosimo prema firmama'', rekla je Jovanović.

Foto: Bljesak.info / Oči uprte u Aluminij
Kopirati
Drag cursor here to close