Reagiranje

Elektroprivreda HZ HB ne opskrbljuje Aluminij strujom

Navedeno je kako Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar surađuje s tvrtkom AL TRADE d.o.o. Mostar, koja je licencirani trgovac…
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 10. 2018. u 13:39 Bljesak.info
Kopirati

''JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar nije opskrbljivač Aluminija d.d. Mostar, niti ima Ugovor o opskrbi električnom energijom  Aluminija d.d. Mostar za 2018. godinu nakon što je menadžment Aluminija d.d. Mostar, u vrijeme zaključivanja ugovora, donio odluku o promjeni opskrbljivača'', navodi se u priopćenju Elektroprivrede HZHB.

Navedeno je kako Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar surađuje s tvrtkom  AL TRADE  d.o.o. Mostar, koja je licencirani trgovac i dio električne energije nabavlja od JP  EP HZ HB za Aluminij d.d. Mostar, a preostali dio nabavlja od drugih trgovaca, na tržištu, u Bosni i Hercegovini.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stav naše Uprave je da nećemo surađivati niti s jednim trgovcem koji ne izmiruje svoje tekuće obveze. Aluminij d.d. Mostar trenutno se opskrbljuje električnom energijom  od licenciranog  trgovca  AL TRADE d.o.o. Mostar, kao svog opskrbljivača  izabranog na otvorenom tržištu električne energije,  te je AL TRADE d.o.o. Mostar i balansno odgovorna strana za Aluminij d.d. Mostar, i kao takav je jedini  koji može obustaviti opskrbu Aluminiju d.d. Mostar'', navedeno je iz Elektroprivrede.

Podsjećamo, Aluminij je uputio apel na više adresa u kojem navodi kako će uskoro morati obustaviti proizvodnju. Za sada nema nikakvih reakcija na ovu vijest.

Kopirati