EHF turnir U-18

Women's Trophy je velika šansa za razvoj ženskog rukometa u BiH

Na turniru će nastupiti osam reprezentacija koje će u grupnoj fazi i u razigravanju odigrati ukupno 20 utakmica.
Sport / Rukomet | 09. 04. 2018. u 18:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni EHF turnir U-18 "Womens' Trophy", koji će biti održan u Tuzli od 29. svibnja do 3.  Lipnja, veoma je značajan sportski događaj i predstavlja prekretnicu u razvoju ženskog rukometa u našoj državi, izjavila je danas na konferenciji za novinare Lejla Hairlahović, generalna tajnica Rukometnog saveza BiH.

Podsjetila je da će na turniru nastupiti osam reprezentacija koje će u grupnoj fazi i u razigravanju odigrati ukupno 20 utakmica.

'' Naša prva aktivnost vezana je za ovaj turnir,  a radi se o okupljanju U-18 reprezentacije, nakon čega će ubrzo biti pokrenuto i formiranje ostalih ženskih selekcija. EHF nam je povjerio organizaciju turnira upravo s ciljem pokretanja ženskog rukometa u našoj zemlji. Nije slučajno što je domaćin Tuzla, jer je iz ovog grada potekla Svetlana Kitić, najbolja svjetska rukometašica'', kazala je Hairlahović.

 Direktor SKPC „Mejdan“ Jasenko Elezović rekao je da će do početka turnira biti završeni svi radovi vezani za osiguranje maksimalnih uslova za prijem osam reprezentacija i samo natjecanje.

 Podsjetio je da se ovih dana završava procedura javnih nabavki vezanih za odabir izvođača radova na rekonstrukciji velikih svlačionica, a u planu je i izvođenje drugih tehničkih radova na poboljšanju uvjeta za organizaciju turnira.

 Članica Organizacijskog odbora turnira Nermina Kušmić - Jogunčić izjavila je da će reprezentacijama i posjetiocima na raspolaganju biti 60 volontera.

'' Moram reći da u BiH, od Hercegovine do Banje Luke, imamo dosta kvalitetnih mladih rukometašica, tako da ne sumnjam da ćemo za predstojeći turnir imati kvalitetnu reprezentaciju koja će u dogledno vrijeme biti temelj za stvaranje seniorskog bh. tima'', istaknula je Kušmić - Jogunčić.

Reprezentacija BiH natjecat će se u grupi B zajedno s reprezentacijama Azerbejdžana, Velike Britanije i Luksemburga, dok su u A grupi Estonija, Moldavija, Cipar i Belgija, rečeno je na konferenciji za novinare.

Kopirati
Drag cursor here to close