Čudne sudačke odluke?

Vujović nakon presedana u Zagrebu: Rukomet vode debili

"Mi smo napredna zemlja, pa nek smo mi dobili po zadnjici od nove tehnologije", zaključio je Vujović.
Sport / Rukomet | 16. 01. 2018. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik rukometne reprezentacije Slovenije Veselin Vujović razočaran je sudijskom odlukom da dosude sedmerac za Njemačku poslije isteka vremena, kojom su došli do izjednačenja i boda na Europskom prvenstvu Hrvatskoj.

"To je jedno rukometno pravilo za koje ne zna nitko osim sudaca i delegata. Oni kažu da, ako nisi udaljen tri metra od izvođača u zadnjim sekundama onda, budući da nema vremena da te isključe, dosude sedmerac", ironično je komentirao Vujović poslije utakmice, a prenijeli su slovenački mediji.

Rukometne reprezentacije Slovenije i Nemačke igrale su neriješeno 25:25 u drugom kolu Grupe C Europskog prvenstva u Hrvatskoj.

Njemačka je na devet sekundi do kraja stigla do izjednačenja - 24:24, da bi Slovenija potom na pet sekundi prije isteka vremena stigla do nove prednosti.

Po isteku vremena suci su označili kraj, ali su poslije prosvjeda reprezentativaca Njemačke pregledale snimak i navodno ustanovile da je Blaž Blogtinšek smetao rivalima da izvedu loptu s centra. On je za to dobio crveni karton, a Njemačkoj je dodijeljen i sedmerac iz kog su došli do izjednačenja - 25:25.

"Prvi put u povijesti primenjeno je to pravilo, naravno, protiv Slovenije. Suci su doveli utakmicu u egal tako što su izmislili sedmerac na Genzhajmeru, koji nitko nije video, pa su isključili Kavtičnika i Šerbeca na klupu i dvije minute smo igrali s četiri igrača. Primili smo te golove i Njemci su došli u egal u utakmici u kojoj nisu imali nikakve šanse. Za mene je moja ekipa pobjednik. Da je bilo malo pravde, Slovenija bi danas imala četiri boda, a zamislite, ima jedan. Ali to će zaboraviti i mediji i svi drugi. Negdje će pisati da je Slovenija bila peta, šesta ili dvanaesta na ovom prvenstvu, pričat će se da su ovi igrači loši, a da sam ja loš izbornik. Ništa, idemo da dobijemo Crnu Goru i da uđemo u drugi krug, ali ne znam koliko ću izdržati u ovim uvjetima", rekao je Vujović povišenim tonom.

Izbornik Slovenije, razočaran odlukom sudaca Mindaugasa Gitalisa i Vaidasa Mazeika iz Litve, u prosvjedu je stao na gol, ali se poslije kratke rasprave ipak pomjerio i pustio Nijemce da izvedu sedmerac.

"Htio sam da napravim sprdnju, neki 'šou'. Oni su već ionako napravili cirkus od rukometa, pa zašto se ja ne bih priključio? Napravili su sport smiješnim, jer ga vode debili. Moji igrači i ljudi na klupi su disciplinrani, a ja sam takav kakav jesam, pa su me zamolili da ispoštujem sudačku odluku", rekao je Vujović.

On je od sudaca zatražio objašnjenje poslije utakmice, prenosi N1.

"Pitao sam ih zašto nisu njemačkog igrača isključili napad prije kad smo mi izvodili brzi centar, a oni meni 'Pa, postigli ste gol.' Ja ih pitam zašto niste zaustavili vrijeme i isključili ih, a oni meni da 'Nećemo sad o tome'", rekao je izbornik Slovenije.

Njegova reprezentacija ostala je bez pobjede zbog videotehnologije koja je prvi put uvedena na ovom prvenstvu.

"Mi smo napredna zemlja, pa nek smo mi dobili po zadnjici od nove tehnologije", zaključio je Vujović.

Kopirati
Drag cursor here to close