Pregled dana

Vratio nam se Island, Danska na izlaznim vratima

Dva favorita su opravdala očekivanja barem kada je pitanju prvu krug natjecanja u skupinama A i C.
Sport / Rukomet | 14. 01. 2020. u 08:05 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva favorita su opravdala očekivanja barem kada je pitanju prvu krug natjecanja u skupinama A i C.

To su Hrvatska i Španjolska koje će nastaviti natjecanje s po dva boda, pa iako je rano pričati o tome čini se jako su blizu polufinala.

Jer Njemačka ne briljira, a teško da neka od reprezentacija iz skupine B bez obzira tko to bio može pokvariti njihove planove.

Crnogorci su sredili Srbiju i očito su se "ispuhali", pa su kontra Bjelorusa bili neprepoznatljivi. Izgubili su devet razlike i neće vidjeti drugi krug natjecanja.

''Nismo zaustavili njihov brzi centar, primili smo dosta lakih golova, nismo imali odgovora na njihov napad. Očito je u utakmici protiv Srbije došlo do pražnjenja, emotivnog, fizičkog. Svima nam puno znači prva pobjeda na prvenstvima Europe koju smo ostvarili, ali nam se ovakve stvari u budućnosti događati, da nas euforija uništila'', naglasio je izbornik Crne Gore Zoran Roganović.

Bjelorusi jesu prošli dalje, ali ostaju na nuli, pa teško mogu nešto napraviti.

Hrvatska Srbiju savladala slično kao i Crnu Goru. Velikom serijom 9:1 u drugom dijelu. Kada Šego brani, onda Hrvatska stiže do laganih golova. Protiv Srbije je realizacija kontri bila 8/8. Prvi strijelac je bio Duvnjak s pet golova.

Ono što donekle brine Linu Červara su bolovi u leđima Marina Marića kojeg nije bilo protiv Srbije u postavi. Srećom po Marina i reprezentaciju Hrvatske do prve sljedeće utakmice su dva dana.

''Nismo ušli u utakmicu onako kako smo htjeli. Mislim da je ovo pokazatelj da ne možemo ući protiv jedne ovakve ekipe s 80 posto, odnosno ako nismo potpuno spremni. Drugo poluvrijeme smo se sabrali, iskoristili smo Šegu koji je odlično branio i na kraju smo zasluženo pobijedili. Bolje da nam se kriza dogodila sada nego kasnije kad ulog bude veći. Sabrali smo se na poluvremenu i najbitnije je da smo na kraju pobijedili''.

Prvu utakmicu drugog kruga Hrvatska će imati 16. siječnja protiv pobjednika skupine B. U subotu slijedi susret protiv Njemačke, u ponedjeljak 20. siječnja je ogled protiv B2, a u zadnjem kolu, 22. siječnja slijedi hrvatsko - španjolski okršaj. Dvije prvoplasirane momčadi iz nove skupine proći će u polufinale.

Španjolci su u tri utakmice postigli čak 102 gola i vrlo vjerojatno će biti najefikasnija reprezentacija prvog kruga. A taj prvi krug su zaključili trijumf protiv Nizozemske 36:25.

Za razliku od Španjolaca, Nijemci se muče, imaju velikih padova u igri. Latvijcima su dopustili povratak u utakmicu iako su vodili 8:2, 13:8.

Latvijci su skoro izvukli bod jer su došli na -1 50 sekundi prije kraja, ali ipak nisu uspjeli.

Prije deset godina su bili treći u Austriji, dok su u Švedskoj 2002. godine završili kao četvrti. Sada su Austrija i Švedska domaćini turnira, a Island opet igra dobro. Dobili su Islanđani Dance, Ruse su zaledili na -11. Već na poluvremenu su imali sedam golova prednosti. Elisson (6), Petersson (5) Gudjonsson (5) su bili nezadrživi.

Island ima četiri boda i vrlo vjerojatno će u drugi krug ući s dva boda. A Danci baš i nisu sigurni da će vidjeti drugi krug. jer su kao i Francuzi bez pobjeda nakon dva kola. Dobro, oni su barem osvojili jedan.

Ako Mađarska ostane neporažena u zadnjem kolu protiv Islanda, Danci će kao i Francuzi kući. A kako su se stvari razvijale u susretu protiv Mađarske, mogu biti zadovoljni pa nisu već počeli pakirati kofere. Jer Mađari su stalo vodili, imali i četiri razlike, ali su Danci uspjeli nekako doći do neizvjesne završnice. Čak su i poveli jedan razlike, Szita je poravnao.

Imali su jedni i drugi po napad do kraja, jedni su išli predugo (Danci), drugima je ostalo malo vremena (Mađari).

Pitanje je što bi se dogodilo Dancima da Landin nije imao 20 velikih obrana.

Kako su Danci igrali najbolje potvrđuje podatak da su uspjeli realizirati dvije kontre.

Kopirati
Drag cursor here to close