Najbolji od najboljih

Više od 500 rukometnih veterana iz cijele regije na jednom mjestu

Na ovom turniru je sudjelovalo 37 ekipa, s više od 550 sudionika, među kojima su bili i nekadašnji najbolji svjetski rukometaši.
Sport / Rukomet | 07. 04. 2019. u 14:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlašić je proteklih dana bio domaćin 5. međunarodnog turnira rukometnih veterana i veteranki, na kojemu je nastupilo više od 500 rukometaša iz BiH, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Organizatori iz Rukometnog kluba veterana "Borac" Travnik ističu kako je na ovom turniru sudjelovalo 37 ekipa, s više od 550 sudionika, među kojima su bili i nekadašnji najbolji svjetski rukometaši.

''I ove godine smo na Vlašiću imali nekoliko bivših svjetskih i olimpijskih prvaka i zadovoljni smo jer je turnir u vrlo kratkom roku prepoznat i ocijenjen kao jedan od najboljih. Turnir, također, prati veliki broj posjetitelja, tako da je Vlašić prilično popunjen zahvaljujući održavanju ovog turnira'', kazao je predstavnik Kluba "Borac" Ajlin Kasum.

Među sportašima koji su sudjelovali na Turniru bio je i Samed Šabić, iz Rukometnog kluba "KTC Križevci", koji je najavio dolazak na Vlašić i iduće godine.

''Na Vlašiću se osjećamo kao domaćini, s obzirom na to da sudjelujemo od prvog organiziranog turnira. Prezadovoljni smo organizacijom i uvjetima, kako sportskim tako i turističkim. Usudio bih se reći da je ovaj rukometni turnir jedan od najboljih u Europi, kako po rukometnim imenima koja sudjeluju, tako i po kvaliteti organizacije'', istaknuo je on.

Direktor Turističke zajednice SBŽ-a Miroslav Matošević kazao je kako rukometni turnir za veterane na Vlašiću predstavlja primjer sportskog turizma kojemu se teži u toj županiji.

''Ovaj turnir donio je više od 2.000 ostvarenih noćenja i doprinio pozitivnom imidžu Vlašića kao uređene sportske i turističke destinacije'', istaknuo je Matošević.

Prva mjesta na turniru osvojili su Ženski rukometni klub "Sinj", te, u muškoj kategoriji, Rukometni klub "Opuzen" iz Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close