Odličan derbi

U sjajnoj utakmici HMRK Zrinjski i Sloga podijelili bodove

U završnici su obje momčadi imale šansu ovaj meč okončati u svoju korist ali je završilo 24:24 što je nekako najrealnije u ovoj velikoj borbi dva sjajna takmaca.
Sport / Rukomet | 08. 12. 2018. u 21:53 SportSport.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajan meč odigrali su večeras HMRK Zrinjski i RK Sloga Gornji Vakuf. U fantastičnoj atmosferi koju su upotpunili gostujući navijači, njih oko 100 i ekipe su podijelile bodove a na kraju je konačni rezultat bio 24:24.

Počelo je tvrdo, igrale su se sjajne obrane a golmani s obje strane su dominirali, posebno domaći Marino Paradžik koji je uspio zaključati svoja vrata gostujućim rukometašima prvih 15 minuta meča.

Nastavio se igrati čvrst rukomet, a prvi su se izdvojili domaći rukometaši koji su poveli 9:6.

Ipak, velikom serijom od 4:0 rukometaši Sloge na odmor idu s prednošću 10:9 uz veliko zadovoljstvo njihovh mnogobrojnih navijača, javlja SportSport.ba.

U nastavku su napadi proradili s obje strane, jedno vrijeme igralo se gol za gol. U završnici su obje momčadi imale šansu ovaj meč okončati u svoju korist ali je završilo 24:24 što je nekako najrealnije u ovoj velikoj borbi dva sjajna takmaca.

Marin Perić s 5, te Bošković, Marić, Džeba i Pavlović s po 4 pogotka predvodili su ujednačeni napad domaćina. Biljaka s 8 i Purić s 5 najbolji kod gostiju.

 

HMRK Zrinjski: Džidić, Doko, Perić 5, Bošković 4, Šaravanja 1, Primorac, Vučina, Paradžik, Ivanović 2, Babić, Grbavac, Marić 4, Kožulj, Grgić, Džeba 4, Pavlović 4

RK Sloga: Demirović, Biljaka 8, Halebić 1, Dujmović, Demirović 1, Gekić, Ljutić 3, Softić, Močević, Alić, Đikić, Pokvić, Bilić 3, Petković, Purić 5, Abdurahmanović 3

Kopirati
Drag cursor here to close