Povijesni uspjeh

Tahirović: Zasluženo smo prvi put izborili nastup na EP-u

''Jučerašnja pobjeda pokazala je da se možemo nositi s reprezentacijama iz gornjeg doma europskog rukometa'', kazao je Tahirović.
Sport / Rukomet | 17. 06. 2019. u 16:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji dugogodišnji golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i jedan od naših najboljih rukometaša u posljednja dva desetljeća Enid Tahirović povijesni uspjeh reprezentacije BiH plasmanom na Europsko prvenstvo u siječnju naredne godine u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, ocijenio je kao zaslužen. 

Novi početak

''U kvalifikacije smo ušli s ciljem za izborimo nastup na EP-u. Otvorili smo ih na najbolji način - pobjedom u Bjelorusiji, zatvorili povijesnom pobjedom u Češkoj. Mislim da smo sasvim zasluženo izborili plasman na EP. Ostaje žal što smo zbog gol razlike kvalifikacije završili na trećem mjestu u grupi. Jučerašnja pobjeda pokazala je da se možemo nositi s reprezentacijama iz gornjeg doma europskog rukometa. Nadam se da će ovo biti novi početak i uzlazna putanja u našem rukometu. Prvi odlazak na EP sigurno da mnogo znači svima. Postavlja se veliko pitanje što i kako dalje. Vidjet ćemo, vrijeme će najbolje pokazati  da li ovo bila neka točka od koje ponovo idemo ka vrhu ili će se jednostavno nastaviti kako je bilo'', kazao je Tahirović u razgovoru za Fenu.

Zadnji nastup za reprezentaciju BiH Tahirović je imao 2012. godine. Neki od njegovih tadašnjih suigrača u reprezentaciji - Nikola Prce i Mirsad Terzić u ovim kvalifikacijama bili su među najzaslužnijim za prvi plasman na EP. 

''Prce i Terzić su igrači s najviše iskustva igranja u reprezentaciji, bili su predvodnici svih ostalih. Sigurno da su s Burićem na golu dali najveći doprinos u ovom povijesnom uspjehu. Izuzetno mi je drago zbog njih,  ali i svih ostalih,  da su poslije svjetskog odveli reprezentaciju i na europsko prvenstvo'', izjavio je Tahirović.

Lijepa sjećanja

U dodatnim kvalifikacijama, posljednjoj stepenici za nastup na najvećim natjecanjima Tahirović je bio na golu bh. tima u pet navrata - od 2000. do 2012. godine, ali u tom periodu nikada nismo izborili sudjelovanje na EP ili SP.

Legendarnom golmanu posredno su u sjećanju susreti protiv Mađarske za SP za 2009. godine u Hrvatskoj.  

''Poslije odlične utakmice u Mađarskoj suci su nas u uzvratu u Skenderiji sve zajedno, igrače i publiku, doveli do ludila i poslije nekih događaja utakmica je nažalost prekinuta i tada nismo otišli na veliko natjecanje'', rekao je Tahirović.   

Za  12 godina igranja u dresu reprezentacije Tahirović je zabilježio 99 utakmica. Nastupao je za niz klubova, od RK Bijeljina, gdje je započeo karijeru, preko RK Željezničar, RK Bosna Sarajevo i nekadašnjeg prvaka Europe HSV Hamburga. Bio je jedan od najboljih golmana Bundeslige. Profesionalnu karijeru završio je 2012. godine nastupajući za klub HSV Hamburg, nakon što je prethodne četiri godine proveo u Göppingenu. Nakon igračke karijere obavljao je  dužnost predsjednika Rukometnog saveza BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close