Samopouzdanje

Šuman zadovoljan nakon posljednje provjere

''Uspjeli smo se vratiti u završnici utakmice, međutim opet smo imali jedan pad, imali smo devet izgubljenih lopti i to su stvari koje nam se ne smiju dešavati na Europskom prvenstvu''
Sport / Rukomet | 05. 01. 2020. u 13:49 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri utakmice su odigrane, ostvarene su dvije pobjede, ali čini se kako je remi u posljednjem duelu protiv Hrvatske imao najveću težinu, barem kada je u pitanju samopouzdanje kompletne bh ekspedicije koja uskoro putuje prema Norveškoj.

Jer protivnik je bila selekcija koja na narednom Euru želi povratak na vrh. Za razliku od Line Červara, Bilal Šuman nije koristio sve igrače u posljednjem susretu. Niti jedne minute nisu dobili Toromanović, Tarabochia, golman Grahovac, Hamidović, Perić je imao skromnu minutažu, Malinović zbog ozljede također, Vranješ je također u jednom trenutku morao van terena jer je zaradio neugodan udarac loptom u glavu. Međutim, obojica će biti spremna za iskušenja na Europskom prvenstvu.

''Zadovoljili smo u mnogim segmentima igre, naročito u prvom poluvremenu. Odigrali smo sjajnu obranu, ali i fantastičan napad i to je ono kako bismo trebali izgledati u Norveškoj. Uspjeli smo se vratiti u završnici utakmice, međutim opet smo imali jedan pad, imali smo devet izgubljenih lopti i to su stvari koje nam se ne smiju dešavati na Europskom prvenstvu. Broj laganih golova protivnika moramo svesti na najmanju moguću mjeru'', naglašava Šuman koji će uskoro imati prilike da se upozna s trenutačnom kvalitetom prvih favorita skupine, Francuske i Norveške.

Zanimljivo, Francuzi i Norvežani igraju zajedno na turniru u Francuskoj, pored Danske i Srbije. Francuska je sredila Srbiju u prvoj utakmici 40:26, prednjačili su po broju golova Nedim Remili (osam) odnosno LucAballo (sedam). Gérard je imao četiri obrane, Genty sedam.

''Igrači su ostali fokusirani do kraja, iako smo imali veliku prednost na poluvremenu. U drugom dijelu smo kombinirali, mijenjali obranu 5-1, kao alternativu za 6-0. Ovo je bila dobra utakmica za početak, slijedi puno kvalitetniji protivnici Danska, pa Norveška'', rekao je nakon prve utakmice izbornik Francuske DidierDinart.

Norvežani su nastup u Francuskoj otvorili porazom. Danska je iako bez Laugea i Svana bila bolja 28:26. Prvo ime norveške selekcije je bio Sander Sagosen s osam pogodaka, Magnus Gullerud je dodao pet.

Kopirati
Drag cursor here to close