Izbornik BiH

Šuman: Protiv Portugala idemo na pobjedu

Iako Šuman očekuje težak susret, vjeruje da njegovi igrači mogu do dobrog rezultata.
Sport / Rukomet | 11. 01. 2020. u 13:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine učinit će sve da ostvari pobjedu nad Portugalom i dođe do prvih bodova na Europskom prvenstvu, izjavio je izbornik bh. momčadi Bilal Šuman.

Nakon poraza u prvom susretu protiv domaćina Norveške, BiH u nedjelju očekuje još jedan težak susret protiv ekipe koja je u prvom kolu slavila pobjedu nad favoritom Francuskom.

Šuman ističe da za njega to ne predstavlja senzaciju s obzirom na posljednje rezultate te reprezentacije. Iako očekuje težak susret, vjeruje da njegovi igrači mogu do dobrog rezultata.

''Radi se o jednoj ekipi koja je sama sebi otvorila put ka drugom krugu. No, i mi imamo ambicije, nemamo što izgubiti, izaći ćemo na teren i uraditi one stvari koje dogovorimo danas. Želimo iskazati borbenost za koju mislim da nam ne nedostaje. Možda želimo previše, prvi smo put na EP-u i znam da postoji ogromna želja da to izgleda što bolje, ali mi smo u skupini s protivnicima s ogromnom kvalitetom. Imamo šansu napraviti nešto odlično, to bi bilo pobjeda tako da bi se situaciju u skupini okrenula totalno. Ako dođemo do pobjede sve bi bilo otvoreno'', istaknuo je Šuman.

Foto: Axel Heimken / kolektiffimages / Bilal Šuman

''Mi ćemo sve uraditi da odigramo odlično, naravno, idemo na pobjedu. Mislim da će to biti jedno taktičko nadmudrivanje'', dodao je.

Osvrnuo se i na utakmicu protiv Norveške, ističući da su ključni razlozi poraza tehničke greške i loša igra s igračem više.

''Imali smo devet napada s igračem više, a dali smo samo dva gola i napravili pet tehničkih grešaka od kojih su četiri rezultirale njihovom kontrom. Od devet napada postići dva gola je neprihvatljivo na ovoj razini i mislim da tu leže uzroci našeg poraza'', zaključio je izbornik Bosne i Hercegovine.

Susret između BiH i Portugala igra se u nedjelju od 16: 00 sati, također u Trondheimu.

Kopirati
Drag cursor here to close