BiH - Švicarska

Šuman: Imamo sve uvjete da napravimo pravi posao

Izbornik Šuman u petak je na press konferenciji u Sarajevu uoči sutrašnjeg susreta kazao da je prvi susret bio prvo poluvrijeme, a u Tuzli njegove igrače čeka drugo
Sport / Rukomet | 12. 01. 2018. u 15:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu će u tuzlanskom Mejdanu igrati protiv Švicarske posljednji susret kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Danskoj i Njemačkoj.

Izabranici Bilala Šumana su prije dva dana istu repezentaciju u St. Gallenu pobijedili 24:21 i napravili veliki korak za plasman u dodatne kvalifikacije, za koje im je u subotu potreban neriješen rezultat ili pobjeda.

Izbornik Šuman u petak je na press konferenciji u Sarajevu uoči sutrašnjeg susreta kazao da je prvi susret bio prvo poluvrijeme, a u Tuzli njegove igrače čeka drugo. Smatra da za BiH slijedi puno teža utakmica, ali da rezultat uz volju, želju i htijenje ne bi trebao izostati.

Foto: Fena / Benjamin Burić, Marin Vegar, Bilal Šuman i Mirsad Terzić

''Mislim da koncept naše igre, baza u obrani je dala rezultat. Obrana je odigrala odlično praćena vratarom i to je jedan od razloga zbog čega smo pobijedili u Švicarskoj. Došli smo do izvora trebamo se napiti vode, plasirati se u dodaten, sačekati kraj siječnja da vidimo tko će biti protivnik. Švicarci su osjetili nas, a i mi njih'', rekao je Šuman.

Mišljenja je da će sutrašnji protivnik možda pokušati s nekim drugim formacijama ugroziti reprezentaciju BiH.

Foto: Fena / Marin Vegar

''Možda to bude igra sedam protiv šest u nekom dugom razdoblju, da pokušaju pobijediti. Znamo što nam je činiti i kako ćemo igrati, imamo sve uvjete napraviti jedan pravi posao. Fokus je da se okrenemo prema nama, a ne protivniku, da se fokusiramo na obranu i individualne zadatke i da to ispadne kolektivni zadatak'', pojašnjava izbornik.

Dodaje da u razgovoru s igračima i stručnim stožerom čini sve da se zadrže pozitivne stvari koje su se pokazale u prvoj utakmici, a one manje dobre da se poprave.

Video: Press konferencija uoči utakmice BiH - Švicarska

Osvrnuo se na stanje Vladimira Vranješa za kojeg kaže da ima malih problema, ali i to da će sutra sigurno igrati.

Kapetan reprezentacije Mirsad Terzić izjavio je da je ekipa zadovoljna prvom utakmicom, ali upozorava da je protivnik nezgodan.

Foto: Fena / Mirsad Terzić

''Moje mišljenje o Švicarskoj se nije promijenilo ni poslije pobjede. Smatram da su opasni i nezgodni, a sada znamo da su i arogantni i bezobrazni što nam treba biti na umu. Razmišljamo samo o bodovima i već smo razgovarali da se ne smijemo opustiti jer nemamo prostora za opuštanje. Jako su kvalitetni i mladi i ako im damo šanse oni će trčati što je njihov i bio pokušaj da nas pretrče'', zaključio je Terzić.

Utakmica između BiH i Švicarske igra se od 20.00 sati, ulaznice karte za taj susret su rasprodane.

Kopirati
Drag cursor here to close