Kvalifikacije za SP

Šuman: Fince očekuje ''vruć'' teren u Goraždu

Sport / Rukomet | 06. 05. 2017. u 13:56 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine u nedjelju će u Goraždu protiv reprezentacije Finske igrati susret 4. kola kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj.

Nakon uvodnih poraza protiv Španjolske i Austrije, rukometaši BiH su prije dva dana upisali prvu pobjedu u ovom kvalifikacijskom ciklusu, a svladali su reprezentaciju Finske u gostima.

Goražde će u nedjelju biti domaćin drugog susreta ove dvije reprezentacije, a u stožeru reprezentacije BiH očekuju novu pobjedu kojom bi ostali ''u igri'' za plasman na SP.

Izbornik reprezentacije BiH Bilal Šuman rekao je da Goražde živi za rukomet, te da Fince očekuje ''vruć'' teren i atmosfera pred bh. navijačima zbog čega im sigurno neće biti lako.

''Publika će nas sigurno nositi i Fincima neće biti lako, jer oni nisu navikli na vatrenu publiku. Ipak, moramo biti oprezni jer Finska je pokazala da može iznenaditi i kazniti greške protivnika. To su pokazali pobjedom protiv Austrije, a nama su u prošlom susuretu stvarali dosta problema'', izjavio je Šuman na konferenciji za medije održanoj u petak.

Izbornik BiH naglašava da je ''baza'' igre bh. momčadi u Finskoj bila jaka obrana i tranzicije u kontranapade, te da BiH ima brojne igrače koji mogu odgovoriti tim zahtjevima.


(Foto: Fena)

''Dali smo mnogo pogodaka iz tranzicije, ali imali smo i nedostataka u obrani i veliki broj isključenja. To je segment u kojem moramo biti bolji. Opet ćemo se fokusirati na obranu, ali moramo smanjiti broj tehničkih grešaka. Moramo biti disciplinirani i u svakom trenutku znati tko što radi. Finska je opasna u tranziciji, a njihov izbornik će sigurno pokušati napraviti neke promjene u odnosu na prvi susret i moramo biti spremni na to'', objasnio je Šuman.

Dodao je da se u slučaju pobjede protiv Finaca reprezentaciji BiH do kraja kvalifikacija otvaraju opcije, te da bi se eventualnim remijem ili pobjedom protiv Španjolske moglo razmišljati o svjetskom prvenstvu.

Izbornik reprezentacije Finske BiH Kaj Kekki naglašava da je njegova momčad spreman igrati pred vatrenim bh. navijačima.

''Željni smo ovakvih utakmica, uživamo u rukometu i nije nas strah igrati. Postoji razlika u kvaliteti između nas i BiH jer mi ne igramo profesionalno rukomet, ali spremni smo dati sve od sebe za dobar rezultat. Atmosfera u momčadi je odlična iako nismo uspjeli slaviti na domaćem terenu. Spremni smo se boriti za velike bodove'', rekao je Kekki.

Za nedjeljni susret Kekki naglašava da Finska mora igrati bolju obranu, te pojačati agresivnost.

''Mnogo stvari moramo promijeniti, prvo obranu, a zatim moramo biti i agresivniji. Postigli smo dosta pogodaka u prvom susretu, tako da realizacija nije bila loša, ali vratar reprezentacije BiH je bio odličan i on nam je oduzeo pobjedu. Imali smo i dosta tehničkih pogrešaka zbog kojih je reprezentacija BiH postigle lake pogotke i to se mora promijeniti'', zaključio je Kekki.

BiH i Finska će odmjeriti snage u nedjelju u Goraždu od 20.00 sati. Posljednja dva susreta kvalifikacija reprezentacija BiH će odigrati protiv Španjolske 14. lipnja u Goraždu i 17. lipnja protiv Austrije u Beču.

Kopirati
Drag cursor here to close