Premijer liga samo pod okriljem RS BiH

Statut Rukometnog saveza BiH ne dopušta organizaciju lige bilo kojoj udruzi

UO RS BiH je donio zaključak da se liga 2017./2018. može igrati samo pod okriljem RS BiH u skladu s donesenim i usvojenim Propozicijama na početku prvenstva
Sport / Rukomet | 14. 02. 2018. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Statutu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine ne postoji nikakva udruga ligaša, niti klubova, te je nemoguće iz statutarnih, ali i tehničko-materijalnih razloga, prepustiti organizaciju natjecanja bilo kojoj udruzi koja kao takva nije prepoznata u normativnim aktima RS BiH, priopćeno je iz Saveza, u povodu različitih informacija koje su posljednjih dana ''stvorile nejasnoće u vezi s odnosom ovog saveza i udruge premijerligaša u formiranju''.

Iz saveza ističu da su predstavnici klubova na svoju inicijativu došli na sjednicu Upravnog odbora RSBiH 10. veljače i da su tom prilikom iznijeli svoje probleme, te dva zahtjeva.

''Uslijedila je konstruktivna rasprava o predloženim zahtjevima i po okončanju iste predstavnici klubova napustili su sjednicu. Ocjenivši da je dosadašnji tijek prvenstva protekao bez najmanjih problema i zaprimljenih zamjerki od strane klubova, UO je donio zaključak da se liga 2017./2018. može igrati samo pod okriljem RS BiH u skladu s donesenim i usvojenim Propozicijama na početku prvenstva'', navodi se u priopćenju .

Također, Upravni odbor je zaključio da nema potrebe za sazivanjem izvanredne Skupštine, s obzirom na to da će redovna Skupština biti održana u svibnju.

Istaknuto je da RS BiH cijeni sve klubove članove saveza, što kazuje i činjenica da se UO odredio u smjeru da se i Udruga ligaša uvrsti u Statut RS BiH. Na ovaj način, Udruzi bi se dalo na značaju, ali bi se istovremeno definirala njegova uloga, prava, obaveze i njegov djelokrug, smatraju u savezu.

Pozivaju klubove da se aktivno uključe u predlaganje izmjena i dopuna Statuta u pogledu uvrštavanja udruge klubova, udruge trenera i sindikata igrača u Statut.

Kopirati
Drag cursor here to close