Egipat 2021

Skandinavci u finalu: Švedskoj se pridružila Danska

Rukometaši Danske pobijedili su Španjolsku u drugom polufinalu Svjetskog prvenstva u Egiptu rezultatom 35:33. U finalu će igrati sa Švedskom koja je ranije tijekom dana pobijedila Francusku 32:26.
Sport / Rukomet | 29. 01. 2021. u 22:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Danska će naslov prvaka svijeta braniti protiv Švedske

U drugom polufinalu Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu reprezentacija Danske pobijedila je Španjolsku 35:33 i na kraju se zasluženo plasirala u veliko finale protiv Švedske koja je nešto ranije srušila Francusku.

U sudaru svjetskog i europskog prvaka, Danci su vodili veći dio utakmice, imali su i pet golova prednosti.

Španjolska je držala rezultatski priključak u prvih 15 minuta, no tada svjetski prvaci bježe na +5 (13:8). Nakon toga Španjolci su morali stizati rezultat, a to protiv brzih i vještih Danaca nikad nije zahvalan zadatak.

Ipak, u samoj završnici dogodila se prava drama. Ruben Marchan Criado je imao šut za produžetak kod rezultata 34:33, no pogodio je okvir gola nakon čega su Danci u kontri potvrdili pobjedu.

Čudesni Mikkel Hansen zabio je 12 golova protiv aktualnog prvaka Europe, dok je Magnus Saugstrup Jensen zabio sedam pogodaka.

Kod Španjolaca najefikasniji su bili Daniel Dušebajev sa sedam, Adrian Figueras Trejo sa šest, te Jorge Maqueda Peno s pet golova.

Finale Svjetskog prvenstva igra se u nedjelju. Danci će na taj način imati priliku obraniti naslov svjetskih prvaka.

Za brončanu medalju igrat će poražene ekipe.

Kopirati
Drag cursor here to close