Svjetsko juniorsko prvenstvo

Sjajni hrvatski juniori u drami do finala Svjetskog prvenstva

Hrvatski juniori će u finalu igrati protiv vršnjaka iz Francuske, koji su u neizvjesnom dvoboju s 35:33 bili bolji od Egipta.
Sport / Rukomet | 27. 07. 2019. u 22:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Tportal.hr / Hrvatski rukomet ima budućnost

Hrvatska rukometna reprezentacija je u polufinalu Svjetskog prvenstva za igrače do 21 godine u španjolskoj Pontevedri pobijedila Portugal s 31:28 (12:9) te je izborila finale s Francuskom.

Mladi su Hrvati sigurno otvorili dvoboj i do najvećeg vodstva u prvom poluvremenu došli smo relativno brzo, u 19. minuti, kada je Halil Jaganjac zabio za 9:4. Sjajna 6-0 obrana i razigran napad odveli su mlade Kauboje do velike prednosti prilično rano.

No nakon toga primili su izabranici Davora Dominikovića tri gola zaredom i u 27. minuti vratar Ereš je svojom šestom obranom spašavao mladu hrvatsku reprezentaciju, odnosno zadržao ih na odstojanju od dva gola unatoč igraču manje.

"Crnu rupu" u napadu prekinuo je ipak Martinović, a uslijedio je gol Jaganjca u 29. minuti za "plus tri". Vistorop u zadnjoj minuti prvog dijela pogađa za 12:8, ali do kraja ipak su Portugalci uspjeli smanjiti na 12:9, javlja HRT.

Drugo poluvrijeme otvorili su Hrvati s dva gola Martinovića i u 33. minuti imali su već prelijepo vodstvo 14:9, čime su drugi put na utakmici došli na pet pogodaka prednosti, ali novi pad u igri omogućio je suparnicima četiri brza gola za 14:13. Niz Portugalaca zaustavili su golovi Vistoropa i Jaganjca, no nakon pet minuta igre "gol za gol" uspjeli su Portugalci  zabiti dva zaredom i povesti 17:18, što im je bilo prvo vodstvo.

Loveći prednost protivnika, Šarac je projektilom izvana izjednačio na 18:18, potom je pogodio Martinović za 19:19, a 12 minuta prije kraja sjajnom fintom Šarac se riješio pola obrane i pogodio "zicer" za 21:21. Nakon što su se Hrvati uspjeli dvaput obraniti, Mileta s krila zabija svoj peti gol na utakmici za povratak vodstva na hrvatsku stranu (22:21), a potom Šarac, također svojim petim pogotkom, odvodi Dominikovićeve momke do nove prednosti 23:21.

Devet minuta prije kraja isključen je Šarac u istoj minuti u kojoj je zabio dva gola, no sjajno se probio Vistorop, koji je precizan za 25:22!

Obranio je potom portugalski vratar dva čista "zicera", ali nisu ni Portugalci bili precizni, pa su mladi Hrvati u posljednjih pet minuta utakmice ušli s dva gola prednosti. Na ulasku u 58. minutu dobila je Hrvatska igrača više i iskoristili su to obilno. Ekspresno su poveli s 29:25 na ulasku u zadnje dvije minute. Vekić je zbog ružnog starta u završnici dobio crveni karton, ali isključen je i portugalski rukometaš pa se to nije osjetilo i do kraja je sačuvana stečena prednost!

Hrvatski juniori će u finalu igrati protiv vršnjaka iz Francuske, koji su  u neizvjesnom dvoboju s 35:33 bili bolji od Egipta.

Rukometaši izbornika Davora Dominikovića su uoči finalnog obračuna u sjajnom nizu od osam pobjeda, a današnjeg protivnika već su nadvisili u skupini, kad su slavili s 32:30.

Kopirati
Drag cursor here to close