Jedini neporaženi

Široki razbio Vitez u derbiju te se izdvojio na vrhu ljestvice

U izravnom dvoboju za prvo mjesto na ljestvici Široki je bio uvjerljiv protiv Viteza, a sjajan je bio Mate Marušić koji je postigao 12 pogodaka.
Sport / Rukomet | 03. 11. 2018. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaši Širokog slavili su protiv Rukometne akademije Vitez 41:31 (20:16) u derbi susretu trećeg kola Prve lige Rukometnog saveza Herceg-Bosne igranom u subotu u dvorani Pecara.

Bio je ovo susret do sada jedinih neporaženih momčadi, a Širokobriježani su se ovom uvjerljivom pobjedom izdvojili na vrhu prvenstvene ljestvice s maksimalnim učinkom od tri pobjede.

Foto: Bljesak.info / HRK Široki - RA Vitez

Gosti su bolje otvorili susret te su vodili 2:4, no domaći su ubrzo preokrenuli rezultat i došli u vodstvo koje nisu ispuštali do kraja susreta. Sredinom prvog dijela Široki je imao prednost od devet pogodaka razlike, a Vitez je ipak do poluvremena uspio smanjiti zaostatak na četiri pogotka (20:16).

U drugom dijelu domaći su podigli tempo igre te su na krilima sjajnog Mate Marušića, koji je postigao 12 pogodaka, prednost povećali na +10 koju su očuvali do kraja susreta upisavši pobjedu rezultatom 41:31.

Foto: Bljesak.info / HRK Široki - RA Vitez (Mate Marušić)

Na utakmici su tako ukupno postignuta 72 pogotka što je bilo atraktivno za gledatelje na Pecari, no i činjenica da obrane nisu bile na razini. Iz drugog dijela susreta vrijedi izdvojiti trenutak iz 55. minute kada je igrač Viteza Damir Isaković dobio diskvalifikaciju odnosno crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača šakom u trbuh.

Kada smo kod kazni, spomenimo da je Široki imao sedam isključenja (14 minuta) dok su igrači Viteza bili isključeni tri puta (6 minuta).

Foto: Bljesak.info / HRK Široki - RA Vitez

Kao što je već navedeno, najbolji strijelac utakmice bio je Širokobriježanin Mate Marušić s 12 pogodaka. Leo Hrkać je postigao 9, a 6 je pridodao Šušak. Kod Viteza se s 8 pogodaka istaknuo M. Filipović.

U četvrtom kolu Široki je ponovno domaćin sljedećeg vikenda na Pecari, a ovoga puta u goste im dolazi Kiseljak.

Kopirati
Drag cursor here to close