Liga Herceg Bosne

Široki pobjedom protiv Izviđača preuzeo prvo mjesto

Sport / Rukomet | 01. 04. 2017. u 16:36 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaši Širokog slavili su protiv Izviđača 30:24 (12:16) u susret 14. kola Prve lige Rukometnog saveza Herceg Bosne igranom u dvorani Tucak u Širokom Brijegu. Inače, riječ je o drugoj momčadi Izviđača koja se paralelno natječe u Prvoj ligi FBiH te u spomenutoj Ligi Herceg Bosne.

Ljubušaci su bolje otvorili utakmicu te nisu ispuštali prednost u prvom dijelu susreta koji je završio rezultatom 12:16.

U nastavku susreta Široki je zaigrao puno bolje te je velikom serijom od 8:0 poveo 20:18 i prednost nije ispuštao do kraja susreta. Na kraju su igrači trenera Mihovila Bilaća upisali pobjedu od šest pogodaka razlike (30:24).

Ivan Lasić s 10 pogodaka predvodio je HRK Široki do pobjede dok je odličan učinak imao i Mate Marušić zabivši devet pogodaka. Vukšić i Mišetić s po četiri pogotka bili su najraspoloženiji kod Izviđača.

Vrijedi istaknuti podatak da su u seniorskoj momčadi Širokog debitirala tri talentirana mlađa kadeta iz generacije 2001./2002. Vlado Stanić, Marin Marić i Petar Šušak.

Ovom pobjedom Široki je preuzeo prvo mjesto na ljestvici s utakmicom manje ispred Rukometne akademije Čapljina koja je danas porazila gradskog rivala HRK Čapljinu te je gurnula s prvog na treće mjesto.

U 15. kolu Široki ide na teško gostovanje u Čapljini gdje će odmjeriti snage protiv Rukometne akademije, dok će datum odigravanja zaostale utakmice protiv Hrvatskog rukometnog kluba Čapljina biti poznat naknadno.

Kopirati
Drag cursor here to close