Bh. pivot

Senjamin Burić se vraća u Zagreb, dolazi i Žiga Mlakar

U Zagreb se vraća Senjamin Burić, pivot Bosne i Hercegovine koji trenutačno igra u francuskom Nantesu
Sport / Rukomet | 31. 01. 2020. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometni klub Zagreb nastavlja s pojačanjima za sljedeću sezonu.

U klub se vraća Senjamin Burić (29), pivot Bosne i Hercegovine koji trenutačno igra u francuskom Nantesu. Ugovor je potpisao na dvije godine.

''Kada sam dobio ponudu Zagreba nisam puno razmišljao jer mi je sigurno to najbolja opcija. Poznajem gotovo sve igrače, klub, djelatnike i kako klub funkcionira. Ono što najviše privlači je to da Zagreb uvijek ide ka osvajanju novih titula. S trenerom Vujovićem još nisam radio, ali radujem se i nadam se dobroj suradnji. Većinu igrača poznajem i želja mi je da ostvarimo sve ciljeve koje uprava i trener stave pred nas u sljedećoj sezoni'', rekao je Senjamin Burić za službenu stranicu RK Zagreba.

Burić je još nastupao za Maglaj, Izviđač, Borac, Gorenje Velenje i Cesson Rennes. Upravo je iz Nantesa 2018. godine prešao u Zagreb, kao što će to učiniti i ovog ljeta.

U redove hrvatskog prvaka dolazi i slovenski desni vanjski Žiga Mlakar (29), koji je također potpisao ugovor na dvije godine te na ljeto prelazi iz redova Wisla Plocka.

''Jako mi je drago što sam karijeru odlučio nastaviti u velikom klubu poput Zagreba. Poznajem trenera i njegov način rada i igre što mi se jako sviđa. Svi u rukometnom svijetu znaju što znači rukometni klub Zagreb jer je zaista jedan veliki klub. U sljedećoj sezoni se nadam velikom broju dobrih utakmica i da ćemo postići dobre rezultate te tako pružiti zadovoljstvo i navijačima kluba jer svakako to i zaslužuju. Poznajem dosta igrača, neki su mi bili i suigrači tako da se nadam da ću se dobro uklopiti u ekipu'', izjavio je Žiga Mlakar po potpisivanju ugovora.

Uz Miloša Božovića i Nikolu Grahovca, koji će zaigrati već od polusezone, s Matanovićem, Burićem i Mlakarom polako se slaže slagalica jačeg Zagreba.

Zagreb u subotu, 8. veljače, s početkom u 18:00 sati, u Areni Zagreb dočekuje njemački Flensburg, a ovaj susret je ključan ''Lavovima'' u nastojanju za plasman u osminu finala Lige prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close