Nema ni Veszprema

SEHA liga prvi put bez predstavnika BiH

Sport / Rukomet | 07. 07. 2017. u 06:16 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regionalna SEHA liga u sezoni 2017./2018. prvi put će biti bez predstavnika Bosne i Hercegovine, odlučio je tako Izvršni odbor SEHA lige.

Liga je objavila popis 10 klubova koji će se natjecati u sljedećoj sezoni, a novost je povratak srbijanskih klubova nakon jednogodišnje stanke. Tako će se u regionalnoj ligi natjecati Vojvodina i Dinamo iz Pančeva.

Također, mađarski Veszprem odustao je od igranja u SEHA ligi zbog velikog broja utakmica u domaćem prvenstvu i Ligi prvaka.

Podsjećamo, u premijernom izdanju regionalne SEHA lige nastupili su Borac, Bosna i Izviđač, dok se u drugoj sezoni Banjalučanima i Ljubušacima priključila Sloga. Zatim su ''Crveno-plavi'' u tri sezone sami branili čast BiH da bi ih u prošloj sezoni zamijenili ''Skauti''.

Jedan od razloga što je BiH ostala je bez predstavnika su i loši rezultati klubova, a što je potvrdio i povjerenik natjecanja Marjan Načevski koji ističe da su im bh. klubovi davali obećanja da će više ulagati u igrački kadar, no obećanja nisu ispunili.

''Dvije, tri godine smo takve priče dobivali iz Banja Luke. A dobri rezultati Borca su izostali. Isti je slučaj s Ljubušacima. Izviđač je ove sezone bio slab, posljednji na ljestvici. Oni se moraju pojačati, više ulagati u rukomet. Pa pogledajte samo tko igra u SEHA ligi. Sve te federacije napreduju kako na klupskom, tako i reprezentativnom planu. Bosna i Hercegovina ima odlične rukometaše. Samo, problem je što oni svi igraju u inozemstvu. Kratko se zadržavaju u domaćim klubovima'', izjavio je ranije Načevski.

Veliku odgovornost za neigranje bh. klubova u SEHA ligi ima i Rukometni savez BiH koji nije uspio izlobirati ostanak makar jednog kluba u regionalnoj ligi, dok su im susjedne kolege nakon jednogodišnje stanke uspjele ''ugurati'' dva predstavnika.

Sedma sezona SEHA lige starta 29. i 30. kolovoza, a detaljan raspored bit će objavljen naknadno.

SEHA liga, sezona 2017./2018.

HC Celje Pivovarna Lasko (SLO)
HC Dinamo Pancevo (SRB)
HC Gorenje Velenje (SLO)
HC Meshkov Brest (BLR)
HC Metalurg (MKD)
HC Nexe (CRO)
HC Tatran Presov (SVK)
HC Vardar (MKD)
HC Vojvodina (SRB)
HC PPD Zagreb (CRO)

Kopirati
Drag cursor here to close