Prijateljski dvomeč

Rukometna reprezentacije BiH 7. i 8. travnja gostuje u Podgorici

Najbolji bh. rukometaši okupili su se u ponedeljak u Sarajevu, gdje će obaviti tri treninga do puta u Crnu Goru, koji je planiran za četvrtak.
Sport / Rukomet | 03. 04. 2018. u 13:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fot: Bljesak.info / Detalj s utakmice BiH - Crna Gora igrane u Mostaru 7. lipnja 2016. godine

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak i subotu, 7. i 8. travnja, u Podgorici igra prijateljske utakmice s reprezentacijom Crne Gore.

Najbolji bh. rukometaši okupili su se u ponedeljak u Sarajevu, gdje će obaviti tri treninga do puta u Crnu Goru, koji je planiran za četvrtak.

Od 21 pozvanog igrača izbornik Bilal Šuman neće moći računati na ozlijeđene Ivana Karačića i Edina Tatara, te Tomislava Nuića i Faruka Vražalića zbog obaveza u turskim klubovima.

Izbornik je zbog toga naknadno pozvao lijevo krilo Zrinjskog Vedrana Delića i pivota Dragana Vrgoča, koji nastupa u Nizozemskoj, a konačan popis putnika za Crnu Goru bit će poznat u srijedu.

Nakon što je EHF eliminirao bh. momčad iz dodatnih kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2019., zbog nepravilne registacije igrača u susretu sa Švicarskom, to je prvo okupljanje bosanskohercegovačkih rukometaša.

''Nije lako zaboraviti sve ono što se dogodili u kvalifikacijama za SP i prihvatiti način na koji smo ispali, ali sportaši smo, moramo ići dalje, gledati nove izazove'', kazao je Šuman.

Najbolje rukometaše BiH na jesen očekuje početak novog ciklusa kvalifikacija za europsko prvenstvo 2020. u Norveškoj, koje bi po mišljenju Šumana mogle biti prekretnica za njegovu momčad.

''Uvjeren sam da u novom sustavu natjecanja i povećanju broja sudionika završnice sa 16 na 24 reprezentacije možemo izboriti Euro, što bi pokrenulo neke stvari i donijelo napredak našem rukometu'', rekao je Šuman.

Ždrijeb skupina za EP 2020. bit će obavljeno 12. travnja u Trondheimu.

Kopirati
Drag cursor here to close