Rukomet

Rukometašice Jedinstva žele startati pobjedom protiv Izviđača

Sport / Rukomet | 22. 09. 2016. u 13:34 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor tuzlanskog Jedinstva Elmir Grabčanović, uoči sutrašnjeg početka prvenstva u Premijer ligi BiH za rukometašice, izjavio je da ne mogu obećati ništa manje od onoga što su ostvarili prošle sezone te da novu sezonu žele otvoriti pobjedom.

“Bili smo viceprvaci BiH i finalisti Kupa i to je naša sezona iz snova. Zadržali smo sve igračice, a u novo prvenstvo startamo s pet novih. Pokušat ćemo napraviti korak više”, izjavio je Grabčanović.

Popularne tuzlanske Labudice dovele su u svoje redove Deu Vuković, Martinu i Mateu Šumelj iz Izviđača, Neiru Midžić iz Bihaća i Slađanu Mitrović iz Aranđelovca.

Na popisu novih je i Sumeja Mujkić (Krivaja, Zavidovići), ali će zbog operacije koljena debitirati tek u proljeće, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Jedinstvo prvenstvo otvara utakmicom protiv Izviđača. Ali, iako su Ljubušanke oslabljene, nitko ne očekuje laganu pobjedu Tuzlanki.

“Uspjeli smo privoljeti Sabinu Zupčević da odigra još ovu sezonu, bar koliko joj obaveze na poslu budu dopuštale. Imamo zaista veliki izbor kvalitetnih igračica. U pripremnom razdoblju dobro smo radili, mada smo odigrali samo četiri kontrolne utakmice. Ali, bez obzira na sve, želimo sezonu otvoriti pobjedom”, kazao je trener Zvjezdan Tomić.

Predsjednik Skupštine Zvjezdan Karadžin podsjetio je da je Jedinstvo u prošloj sezoni bilo najuspješnija sportska ekipa Tuzlanskog kantona, ali i dalje se prema ovom klubu ispoljava maćehinski odnos kada su sredstva u pitanju.

“Sve rukometne ekipe s područja TK-a ispale su iz Premijer lige BiH osim Jedinstva. To nas obavezuje da branimo ugled tuzlanskog rukometa i vjerujem da ćemo s novim igračicama ponovo jurišati na sam vrh”, kaže Karadžin.

Prvi strijelac Jedinstva Admira Zvekić, također se nada pobjedi na startu Premijer lige.

“Dobro smo se pripremile i normalno je što želimo pobjedu. Ali, treba biti oprezan, jer je Izviđač ekipa koja nam može napraviti dosta problema ako im dopustimo”, smatra Zvekić.

Nakon devet godina igranja za Izviđač, prvi put će protiv bivšeg kluba zaigrati pivot Matea Šumelj.

“Očekujem tešku utakmicu, ali i pobjedu mog novog tima. Dobro smo radile u pripremnom periodu. Vjerujem da će se Jedinstvo boriti za naslov prvakinja uz Grude Autoherc, Neretvu i Miru”, istaknula je Šumelj.

Utakmica Jedinstvo - Izviđač igra se sutra u dvorani Mejdan od 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close