Zbog 2.000 KM

Rukometašice Jedinstva ne putuju na završnicu Kupa BiH u Grude?

Tuzlankama fali 2.000 maraka kako bi financirale prijevoz do Gruda.
Sport / Rukomet | 15. 05. 2018. u 10:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometašice Jedinstva, trostruke viceprvakinje Premijer lige BiH i najbolja ekipa Tuzlanske županije i Tuzle u prošloj godini, po svoj prilici neće putovati na završnicu Kupa BiH u Grude.

Razlog je nedostatak financijskih sredstava i potpuna nebriga nadležnih iz Gradske uprave prema najtrofejnijem klubu Tuzle poslije rata.

Nekolicina članova Upravnog odbora, tijela koje se dva mjeseca nije sastalo, pokušali su osobnim vezama osigurati oko 2.000 maraka, koliko je potrebno da bi se otputovalo u Grude i sudjelovalo na turniru, ali nisu uspjeli.

''Pripremamo se kao da ćemo putovati, a sve su prilike da nećemo. Trošili smo vlastita sredstva, mnogi klubovi u gradu koji se bore za ostanak imaju veću pozornost od nas koji godinama predstavljamo grad na najljepši način. Istrošen sam fizički i psihički i sve ovo više nema smisla. Bojim se da je ovo kraj Jedinstva'', izjavio je za Fenu trener tuzlanskih rukometašica Elmir Grabčanović.

Dodao je da je ekipa jedva uspjela otići na posljednju prvenstvenu utakmicu u Ljubuški, a jedini obrok tog dana djevojke su imale u autobusu vraćajući se u Tuzlu.

U završnicu Kupa BiH koja se igra u petak i subotu u Grudama, pored Jedinstva plasirale su se Grude, Izviđač iz Ljubuškog i Mira iz Prijedora.

Kopirati
Drag cursor here to close