Svladali Finsku

Rukometaši BiH korak bliže plasmanu na Europsko prvenstvo

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je danas protiv domaće reprezentacije Finske rezultatom 30:26, u trećem susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. u Austriji, Norveškoj i Švedskoj
Sport / Rukomet | 11. 04. 2019. u 19:10 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je danas protiv domaće reprezentacije Finske rezultatom 30:26, u trećem susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. BiH je time zabilježila drugu pobjedu u kvalifikacijama, a znatno se približila plasmanu na Europsko prvenstvo, javlja Anadolija.

Bh. reprezentativci su u prvom poluvremenu pokazali dosta kvalitetnu igru. Golman Benjamin Burić zaustavio je prvi napad Finaca, a potom je Nikola Prce zabilježio prvi pogodak na utakmici i doveo reprezentaciju BiH u vodstvo.

Već u 14. minuti BiH je vodila sa 7:5, a gol razlika u 19. minuti povećana je na pet golova. U ostatku prvog poluvremena, Finci, nešto bolje koncentrirani tijekom igre, uspijevaju smanjiti gol razliku na dva. BiH prvo poluvrijeme zatvara rezultatom 15:13.

Ponovo vrlo zavidna igra BiH već od samog početka drugog poluvremena, a gol razlika od pet pogodaka vraćena je već u 34. minuti golom Dine Hamidovića, koji postiže prvi pogodak u susretu, i dovodi BiH u vodstvo od 19:14.

Marko Panić potom bilježi dva sjajna pogotka, rezultat je bio 21:14. Reprezentacija BiH za manje od sedam minuta drugog poluvremena postiže čak šest golova, u odnosu na Fince koji bilježe svega jedan pogodak.

Finci u nastavku nešto bolji, a osam minuta do kraja razliku spuštaju na samo jedan pogodak. U nastavku dva sjajna napada bh. reprezentativca Nikole Prce, koji za samo jedan minut postiže dva gola i postavlja rezultat na 27:24. U nastavku Muhamed Toromanović postiže prvi pogodak na utakmici, četiri i po minute prije kraja BiH ima tri gola razlike. Konačan rezultat bio je 30:26 za BiH.

Najefikasniji u redovima reprezentacije BiH bio je Nikola Prce s 10 golova, odnosno ukupno 17 u kvalifikacijama.

U drugom susretu trećeg kola sinoć u Plzenu Bjelorusija je sa 31:30 svladala Češku.

Trenutni poredak u grupi "5": Češka 4 boda, Bjelorusija 4, BiH 4 i Finska 0.

Revanš utakmica igra se u nedjelju, 14. travnja.

Na Europsko prvenstvo plasirat će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam kvalifikacijskih grupa i četiri najbolje trećeplasirane. Direktan plasman ostvarili su aktualni prvaci Španjolska te domaćini Norveška, Švedska i Austrija. Bit će to prvo EP na kojem će sudjelovati 24 reprezentacije, a igrat će se od 9. do 26. siječnja 2020. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close