Izbornik rukometašica

Rovčanin: Pozvali smo najbolje igračice, ali ne možemo očekivati previše

Rovčanin naglašava da će za mečeve u Grčkoj pozvati najbolje igračice koje BiH u ovom trenutku ima, ali upozorava da "treba biti realan i reći da je teško poslije ovog vakuuma od toliko godina bez reprezentacije da se očekuje previše".
Sport / Rukomet | 19. 05. 2021. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Radan Rovčanin

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 4. do 6. lipnja će igrati pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo 2022. godine.

Reprezentacija BiH se nalazi u grupi 2 zajedno sa domaćinom turnira Grčkom, Italijom i Latvijom. Samo pobjednik će se plasirati u kvalifikacije gdje će igrati protiv Nizozemske, Njemačke i Bjelorusije.

''Dva prethodna okupljanja su bila da isprofiliramo tim za prvu reprezentativnu akciju. Što se tiče zalaganja i odnosa, evidentna je želja kod igračica, posebno jer BiH nije imala reprezentaciju toliko godina. Pokušat ćemo da iskoristimo ovu narednu akciju da vidimo gdje smo i šta smo u odnosu na ostale, kako bismo na što bolji način napravili plan za buduće djelovanje i rad'', kazao je izbornik Radan Rovčanin za službenu stranicu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Rovčanin naglašava da će za mečeve u Grčkoj pozvati najbolje igračice koje BiH u ovom trenutku ima, ali upozorava da "treba biti realan i reći da je teško poslije ovog vakuuma od toliko godina bez reprezentacije da se očekuje previše".

''Od ovoga što smo vidjeli na ova dva okupljanja napravili smo grupicu koja će odraditi turnir i biti kostur reprezentacije za naredni period. Nismo bili u mogućnosti da provjerimo sve igračice zbog pandemije, ali i to će se desiti uskoro. Mada ovo što bude na spisku, to je to'', kazao je izbornik.

Rovčanin je zajedno sa stručnim stožerom obavio analizu protivnika BiH u pretkvalifikacijama.

''Realno, takav sam po prirodi, moram biti optimist i trudit ću se da to prenesem na igračice, ali cijela rukometna javnost mora biti realna, jer su i Grčka i Italija imale po jedan ciklus kvalifikacija u ovoj godini, da ne pričam o kontinuitetu treniranja i okupljanja u prethodnim godinama. Zato su te dvije selekcije u prednosti. Ali to nas ni u kom slučaju ne oslobađa da damo maksimum. Nećemo se predati, dat ćemo sve od sebe i tu ćemo vidjeti koliko možemo. Moramo svi zajedno imati strpljenja i razumijevanja'', dodao je.

Na kraju je pohvalio uvjete koje je imala seniorska reprezentacija BiH na dva okupljanja.

''Kratko vrijeme smo imali za ta dva okupljanja, imali smo sve uvjete, sve što nam je trebalo. Pravi rad i prave stvari nas očekuju poslije turnira, ali ovo što smo imali na prva dva okupljanja je odlično'', zaključio je Rovčanin.

Kopirati
Drag cursor here to close