Trakavica se nastavlja

RK Bosna: Povjerenstvo se još nije sastalo, nećemo se natjecati u ovakvim okolnostima

Sport / Rukomet | 13. 04. 2017. u 10:20 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uzvratni susret četvrtfinala rukometnog Kupa Bosne i Hercegovine, odigran 29. ožujka, u kojem je Zrinjski u Mostaru pobijedio Bosnu rezultatom 27:21 i na taj način se plasirao u završnicu ovog natjecanja, još nije dobio konačni epilog.

Uprava sarajevkog kluba uložila je žalbu smatrajući da su suci "prekršili elementarna pravila rukometne igre" te "sumnjivim i ciljanim isključenjima, nepostojećim sedmercima, poništenim pogotkom za prolaz" izravno utjecali na rezultat i sudionika završnice Kupa.

Iz kluba navode da su u roku platili iznos žalbe (500 KM) i podnijeli je povjereniku natjecanja, uvjereni u ponavljanje utakmice. Nakon uložene žalbe povjerenik natjecanja Premijer lige BiH Zdenko Alpeza, kako navode, naložio Stručnom sudačkom povjerenstvu RS BiH da izvrši stručnu ekspertizu utakmice te razmotri sve elemente i navode sadržane u pisanoj žalbi.

''Ipak, ubrzo smo doživjeli još jedan šamar. Rok od osam dana je prošao, a prema našim saznanjima, spomenuto povjerenstvo se nikad nije sastalo, iz razloga što njihovo sastajanje i vršenje stručne ekspertize treba platiti RS BiH, a kako isti ima blokirane račune usljed problema oko preregistracije, to se nije dogodilo niti se itko službeno oglasio po ovom pitanju. Rukometni klub Bosna je uredno izvršio svoje obaveze po pitanju žalbe i na tome je sve stalo. Pitamo se je li moguće da Rukometni savez nije u stanju osigurati sastajanje povjerenstva koja bi izvršila ekspertizu ove izuzetno važne utakmice i da će ovako olako preći preko ovog pitanja, zaobići pravila i apsolutno zanemariti navedena događanja'', stoji u priopćenju RK Bosna.

U otvorenom pismu uprava Bosne se pita "je li bosanskohercegovački rukomet zaista dotakao dno u tolikom kapacitetu da žalba neće ni ugledati svjetlo dana, unatoč jasnim propozicijama, nalogu samog povjerenika i pored uredno izvršenih obaveza RK Bosna".

Navode da se neće natjecati u ovakvim okolnostima.

Kopirati
Drag cursor here to close