Reprezentativac BiH

Prce: Nije mi jasno da utakmice nisu odgođene

– Ne mogu shvatiti da nisu odgodili utakmice. Od svih drugih selekcija mi imamo najviše problema s koronavirusom. Tu nema fair playa. Ne znam kako ih nije strah igrati s nama poslije toliko pozitivnih, kazao je Nikola Prce.
Sport / Rukomet | 05. 11. 2020. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kalendar Europske rukometne federacije za uvodna dva kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine ukazuje da je odgođeno 14 od 32 utakmice u osam skupina.

Među tim odgođenim utakmicama ipak nisu susreti rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je jako pogođena nedaćama sa koronavirusom. Iz EHF-a su poručili da nisu u mogućnosti odložiti naše utakmice s Njemačkom 5. studenog (16.15 sati) u Dusseldorfu i Austrijom 8. studenog (20 sati) u Bugojnu.

– Ne mogu shvatiti da nisu odgodili utakmice. Od svih drugih selekcija mi imamo najviše problema s koronavirusom. Tu nema fair playa. Ne znam kako ih nije strah igrati s nama poslije toliko pozitivnih, kazao je Nikola Prce.

To je međutim iza ekipe jer već danas (16.15 sati) se ona mora suprotstaviti Njemačkoj u Dusseldorfu. Za ovu utakmicu izbornik Bilal Šuman na raspolaganju ima samo 11 igrača.

Ekipa je odradila ukupno četiri treninga na Ilidži, dok u Dusseldorfu nisu imali priliku trenirati.

– Nastojali smo se jako paziti na Ilidži, u četiri dana sam vidio sunčeve svjetlosti samo sa balkona. Svako je imao svoju sobu, smanjili smo kontakte na minimum. Ne daj bože da izgubimo još jednog igrača, govori Prce.

Igrači su se dva puta testirali na koronavirus na Ilidži, a isto ih je očekivalo i sinoć po dolasku u Njemačku.

Kako će to izgledati ekipa sa 11 igrača protiv njemačkih bundesligaških gladijatora, vidjet ćemo danas.

– Idemo to odigrati čisto jer moramo, iako opet ne možeš igrati bez ikakve ambicije. Mi ćemo opet dati sve od sebe pa što bude. Bit će prvenstveno izazov izdržati 60 minuta protiv Nijemaca. Sa 11 igrača ćemo svakako biti primorani potrošiti se maksimalno, zaključio je Nikola Prce.

U Dusseldorfu će na mjestu golmana nastupiti Benjamin Burić, zatim lijeva krila Alen Ovčina i Haso Ćosić, lijevi bekovi Nikola Prce i Mirko Herceg, srednji bekovi Ivan Karačić i Ajdin Zahirović. Desnog beka reprezentacija nema pa bi se tu mogli mijenjati Karačić i desno krilo Srđan Predragović. Na desnom krilu je i Luka Perić, dok je pivot Gafar Hadžiomerović. Kao specijalist u obrani tu je i Igor Mandić.

– Mislim da nam je najveći problem sklopiti šest igrača za obranu. Imamo tri jako mlada igrača iz Premijer lige koji idu na stokilaše iz Bundeslige. Vidjet ćemo na što će to ličiti, ali idemo se “pobiti” pa što bude, kazao je Prce.

Ono što ostaje nedorečeno kad je u pitanju naš rukometni savez je činjenica da je na širem popisu izbornika Bilala Šumana bilo 35 igrača među kojima su oni koji su objektivno mogli brojčano upotpuniti naš tim. Nekoliko pozvanih iz Premijer lige su također u izolaciji zbog koronavirusa, ali su na tom popisu isto tako i premijerligaški igrači koji su svoje prvenstvene utakmice odigravali u redovitom ritmu. Jasno je da to ne bi previše utjecalo na rezultat, ali bi za neke od mladih igrača Premijer lige predstavljalo ogromno iskustvo. Tako se nameću pitanja čemu uopće služi širi popis i koliko je zaista A tim morao u Dusseldorf sa 11 igrača?

Nijemci su objavili da za njih neće igrati Steffen Weinhold, Philipp Weber, Andreas Wolff i Christian Dissinger što nije neki problem za selekciju koja ima veliku širinu izbora iz “bazena” rukometne Bundeslige. Sadašnjih 19 igrača koje imaju na raspolaganju su isključivo rukometaši iz domaće lige. U Dusseldorfu će svoj debi imati njihov novi izbornik, Islanđanin Alfred Gislason. On je imenovan odmah poslije prethodnog Eura, međutim nije imao priliku debitirati upravo radi pandemije koronavirusa, javlja Dnevni list.

– Nadam se da ćemo konačno zaigrati. Dobro sam informiran o našim sljedećim protivnicima, Bosnom i Hercegovinom te Estonijom. Ipak fokusiran sam zasad samo na našu igru, izjavio je Gislason.

Kopirati
Drag cursor here to close