Rukomet

Prce: Bio je to jako lud tjedan

Igračima ostaje sad vratiti se u svoje klubove i sačekati odluku o novom terminu za meč sa Austrijom.
Sport / Rukomet | 09. 11. 2020. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska rukometna federacija je zbog problema s koronavirusom odgodila utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine i Austrije koja se trebala u okviru 2. kola kvalifikacija za Euro u Slovačkoj i Mađarskoj 2022. godine igrati jučer u Bugojnu.

Po dolasku A tima u Sarajevo iz Dusseldorfa još jedan član naše reprezentacije je testiran pozitivno na koronavirus, a nakon čega je stigla ova odluka.

''Sigurno da je to dobra odluka. I Austrijanci su imali svojih poteškoća, ali smo mi ipak bili bez 12-13 igrača. Najgore što se Ivo Karačić ozlijedio, možda je bilo ukupno besmisleno sad organizirati utakmice. Bio je to jako lud tjedan', govori Nikola Prce za Dnevni list.

On je opet predvodio naš tim, zabio 8 golova, asistirao suigračima, igrao obranu, izdržao gotovo 60 minuta u porazu od 25:21. Morao je, sa 11 igrača u timu se nije moglo drukčije. Bio je ključan u tome da naši osramote Nijemce na njihovom terenu, pogotovo u prvom poluvremenu ovog dvoboja koje smo dobili 13:9.

''Odigrali smo nestvarno prvo poluvrijeme. Jako dugo u napadu, morali smo igrati što duže. Napravili smo jako malo tehničkih grešaka. U drugom se akumulator ispraznio, pogotovo poslije ozljede Karačića. Kad podvučemo crtu možemo biti jako zadovoljni. Nekih 45 minuta top igre. A igrali smo s rukometašima među kojima je puno onih koji igraju u jednom smjeru. Sad su svi morali igrati sve'', podsjeća Prce.

Djelovalo je kao da bh. tim nikad nije igrao smirenije svoj dugi napad, sa minimaliziranim brojem tehničkih grešaka.

''Što duže, što dosadnije… Znam da je to Nijemcima sigurno bilo predosadno, ali je taktički to bila dobitna kombinacija'', kaže Prce za Dnevni list.

Igračima ostaje sad vratiti se u svoje klubove i sačekati odluku o novom terminu za meč sa Austrijom. Za Prcu to znači povratak u Besa Famgas (Kosovo), klub koji je dominantan u domaćem prvenstvu, a 21./22. studenog bi trebao igrati utakmice Kupa EHF sa visočkom Bosnom.

''Tu bi trebali biti blagi favoriti. Ali odigravanje je očito pod velikim upitnikom'', kazao je Nikola Prce.

Sljedeće okupljanje reprezentacije BiH bi trebalo biti u ožujku kad su na rasporedu dvije utakmice s Estonijom.

Kopirati
Drag cursor here to close