Predsjednik EHF-a

Povećanje broja sudionika EP-a je ispravan potez

Wiederer je rekao da je proširenje sa 16 na 24 reprezentacije ispravna odluka jer će na taj način priliku za dokazivanje dobiti veći broj reprezentacija.
Sport / Rukomet | 08. 01. 2020. u 15:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Europske rukometne federacije (EHF) Michael Wiederer smatra da je odluku o povećanju broja sudionika Europskog prvenstva ispravan potez koji će doprinijeti razvoju i popularizaciji tog sporta na ''Starom kontinentu''.

Wiederer je rekao da je proširenje sa 16 na 24 reprezentacije ispravna odluka jer će na taj način priliku za dokazivanje dobiti veći broj reprezentacija, prenosi STA.

''Rukomet se igra u brojnim europskim zemljama zbog čega smo odlučili dati priliku reprezentacijama koje se nalaze između 13. i 30. mjesta. Ekipe kao što su Latvija, Bosna i Hercegovina ili Nizozemska su pokazale da su kod kuće učinile dosta toga za razvoj rukometa'', rekao je Wiederer, javila je Fena.

Na Europskom prvenstvu koje u četvrtak počinje u Austriji, Norveškoj i Švedskoj prvi put će nastupiti 24 reprezentacije. Reprezentacija BiH će nastupiti u okviru skupine D zajedno s reprezentacijama Francuske, Norveške i Portugala.

Hrvatska se nalazi u skupini A s Crnom Gorom, Bjelorusijom i Srbijom. Prvu utakmicu, izabranici Line Červara odigrat će u četvrtak, 9. siječnja, u 20:30 sati u Grazu protiv Crne Gore. 

Kopirati
Drag cursor here to close