Sloboda slavila u Mejdanu

Poraz u posljednjoj sekundi: Izviđaču nije pomoglo ni Delićevih 14 pogodaka

Na sreću domaćih, imali su posljednji napad i Davor Kadić je doslovno u posljednjoj sekundi pogodio za veliku pobjedu i radost igrača Slobode i navijača.
Sport / Rukomet | 30. 10. 2019. u 22:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogotkom Davora Kadića u posljednjoj sekundi utakmice, rukometaši tuzlanske Slobode u zaostalom susretu 6. kola Premijer lige BiH, pobijedili su u srijedu navečer u maloj dvorani Mejdan momčad Izviđača iz Ljubuškog rezultatom 29:28 (16:14).

Sloboda je nastupila bez vrlo važnog igrača Emira Suhonjića, koji je zbog istegnuća mišića susret gledao s tribina, ali su se njegovi suigrači potrudili da se ovaj hendikep što manje osjeti.

Gosti su samo u prvih 15 minuta držali rezultatski priključak, u 12. minuti vodili su 5:7, ali je od 18. minute (10:10), sve bilo u rukama domaćih igrača, na čijoj klupi je debitirao trener Nedžad Mašić.

Na odmor se otišlo s rezultatom 16:14, a u nastavku susreta stalno su vodili Tuzlaci, najviše 27:23 u 52. minuti.

Međutim, umjesto sigurne pobjede uslijedila je drama. U 59. minuti najbolji igrač susreta, Vedran Delić, pogodio je za 28:28.

Na sreću domaćih, imali su posljednji napad i Davor Kadić je doslovno u posljednjoj sekundi pogodio za veliku pobjedu i radost igrača Slobode i navijača.

Domaći su veoma loše izvodili ''sedmerce'', jer su od osam pogodili samo dva, ali su ipak uspjeli doći do svoje treće pobjede u prvenstvu.

Najviše pogodaka za Slobodu postigli su Arnad Hamzić 8, Sedžad Abdurahmanović 6, Davor Kadić 5, te Enes Skopljak 4.

U momčadi Izviđača najefikasniji je bio Vedran Delić s 14 pogodaka, dok je Milan Vukšić postigao 5.

Kopirati
Drag cursor here to close