Rukometaši BiH

Panić: Dobili smo vjetar u leđa

''Ovo će nam biti vjetar u leđa, pošto smo u prejakoj grupi u kojoj su Norveška i Francuska koje su u rangu Hrvatske'', rekao je Panić.
Sport / Rukomet | 04. 01. 2020. u 20:43 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Marko Panić

Iako se radilo o prijateljskoj utakmici, iako Hrvatska nije briljirala, ostvareni remi rukometaša BiH je svakako ohrabrujući pred nastup na Europskom prvenstvu.

Uspjeli su izabranici Bilala Šumana ostati u istom ritmu skoro svih šezdeset minuta. Manjih padova jeste bilo, ali ne u prevelikoj mjeri.

Prvi je stigao na plus tri BiH 9:6, pa još jedan u završnici prvog dijela, odnosno treći u periodu 50-54 minuta. Međutim, za razliku od nekih prethodnih utakmica protiv jačih suparnika, ovaj put BiH nije potonula do kraja. naravno, malo je pomogla i Hrvatska u trenucima kada se lomila utakmica, greškama, izgubljenim loptama.

Marko Panić je u fazi napada bio najbolji igrač reprezentacije BiH. Utakmicu je zaključio s devet postignutih golova.

''Dobro izgledali danas, kako u napadu tako i u obrani. Igrali smo bez kalkulacija, držali ritam u oba pravca tijekom cijele utakmice. Izgledalo je odlično. Ovo je za mene veliki uspjeh i pokazatelj da se kod nas igra ozbiljan rukomet. Ovo će nam biti vjetar u leđa, pošto smo u prejakoj grupi u kojoj su Norveška i Francuska koje su u rangu Hrvatske. Oni trebaju da se zapitaju malo, mi dolazimo rasterećeni tamo'', poručio je desni bek Meshkov Bresta, Marko Panić.

Očekivano dobar na golu reprezentacije BiH bio je Benjamin Burić. Upisao je deset obrana, skinuo dva sedmerca.

''Uspjeli povezati dva dobra poluvremena, dobro bilo je nekih stvari na kojima još malo moramo raditi, ali imamo još vremena do prve utakmice na Europskom prvenstvu. Ovaj remi protiv Hrvatske nam je pokazatelj da smo na dobrom putu'', rekao je nakon utakmice golman Flensburga.

Kopirati
Drag cursor here to close