Pokušavali jesu...

Palicka još ne vjeruje, Francuzi razočarani

Pokušavali jesu, dolazili s velikim ambicijama, ali nasljednici slavnih Bengan boysa nisu bili ni blizu.
Sport / Rukomet | 30. 01. 2021. u 12:08 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije tri godine su bili posljednji put u finalu. Hrvatska je bila domaćin EP-a, Švedska se preko Danske probila do završnice, ali je Španjolska bila prejaka. Na svjetskim prvenstvima, priča je bila drugačija.

Pokušavali jesu, dolazili s velikim ambicijama, ali nasljednici slavnih Bengan boysa nisu bili ni blizu.

Četvrto mjesto na domaćem terenu 2011. godine je bio maksimum. Posljednja medalja ostala je ona iz Francuske 2001. godine i posljednje finale. Prije toga su dvije godine ranije uzeli naslov četvrti u povijesti igralo se baš u Egiptu. Na istom mjestu gdje će
Norvežanin Glenn Solberg potpuno neočekivano, ali jednako tako zasluženo dovesti do finala. Na više nego uvjerljiv način. Katar nije imao šansu, Francuze su ostavili -6. Jeste da je Francuska bila oslabljena, ali ih treba u polufinalu razbiti šest razlike. Raspoloženi golman, fenomenalna krila, nevjerojatna sigurnost u igri. Sve to smo dobili od selekcije koja prije polaska u Egipat nije odigrala dvije utakmice kvalifikacija za Euro, pa je onda na svjetsku smotru doputovala u jednom totalno izmijenjenom sastavu. Službeno, igrač utakmice je bio Andreas Palicka s jedanaest obrana.

- Iskreno, nismo imali ambicije da dođemo do finala i nitko sa strane nije vjerovao u to, ali mi jesmo vjerovali u svoju igru i sada smo u finalu. Ovo je pozitivan znak, čak i ako izgubimo u finalu. Ovo je nevjerojatan osjećaj. Jedino mi je žao što sam sve stariji i što neću iskusiti još mnogo takmičenja s ovom mladom momčadi. Stvarno su sjajni, izuzetno rade, ovaj podvig je toliko veliki za švedski rukomet, ne mogu još da vjerujem, rekao je 34-godišnji Palicka.

S druge strane, Francuska reprezentacija jeste napravila iskorak u odnosu na prošli turnir (Euro), kada su eliminirani u prvom krugu neočekivano. Sada su do polufinala bili bez poraza, međutim, definitivno umor je čini se učinio svoje, povrede su uzele danak, pa bi na kraju kako stvari stoje i treće mjesto bio uspjeh za Francusku na ovom turniru.

- Istina je da smo na posljednjim natjecanjima na kojima smo stigli do posljednja četiri zapeli u polufinalu, no tada smo uspjeli osvojiti brončanu medalju. Zaslužujemo završiti s nečim oko vrata, jer smo se od 27. prosinca pripremali kako bi postigli najbolje moguće rezultate. Mislim da nas nisu očekivali na ovako visokoj razini, možda je to i za nas neočekivano, ali uspjeli smo vratiti momčad Francuske u svjetski vrh. Nažalost protiv Švedske, to nije bilo dovoljno. Sada je na nama da pronađemo potrebnu snagu za završavanje ovog posla kojem smo prionuli prije više od mjesec dana.

Bit će komplicirano protiv Španjolske koja je europski prvak. Poput nas, i Španjolci će željeti završiti ovo Svjetsko prvenstvo pozitivno. Poznati su po taktičkoj kvaliteti i dobroj igri. Na nama je da pronađemo rješenja kako im se suprotstaviti i dovesti ih u probleme.

Očito je da u motoru nije ostalo puno benzina, ali pokušat ćemo dati sve od sebe. Ne samo zato što zaslužujemo osvojiti medalju, već i za sve francuske ljubitelje rukometa koji žele vidjeti francusku momčad sretnu zbog posljednje utakmice. Bila bi to nagrada za sve Francuze, naglasio je Ludovic Fabregas.

 
Kopirati
Drag cursor here to close