Nije krv voda

Norvežanke osvojile zlato pa pjevale hrvatsku pjesmu s Hrvaticama

Nakon finala organizatori su podijelili medalje sjajnim rukometašicama, a poslije dodjele nastavilo se slaviti na parketu dvorane. Hrvaticama se pridružile Norvežanke i zapjevale "Neopisivo"...
Sport / Rukomet | 20. 12. 2020. u 23:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Norvežanke se pridružile Hrvaticama - Neopisivo...

Hrvatske rukometašice ispisale su povijest hrvatskog sporta i osvojile prvu medalju u povijesti ženskog rukometa. Izabranice Nenada Šoštarića s 25:19 razbile su Dansku za broncu, a u finalu je Norveška bila bolja od Francuske (22:20).

Nakon finala organizatori su podijelili medalje sjajnim rukometašicama, a poslije dodjele nastavilo se slaviti na parketu dvorane.

Jedna scena zauvijek će ostati upisana u povijest. Hrvatice su zagrljene pjevale pjesme na terenu, a onda su im se odjednom pridružile dvije rukometašice Norveške i zapjevale ''Neopisivo'', veliki hit Zaprešić Boysa.

Norveške rukometašice sa zlatom oko vrata znale su tekst kao i Hrvatice i u potpunosti oduševile hrvatske igračice.

Riječ je o Marti Tomac i Emilie Hegh Arntzen. Tomac je Hrvatica koja igra za Norvešku, a Arnetz je rođena Norvežanka i nema nikakve povezanosti s Hrvatskom i čudi kako zna tekst pjesme i s ponosom je pjeva.

Marta Tomac je kćer od Željka Tomca, Hrvata koji je s Norveškom osvojio brojne medalje u rukometu i jako je cijenjen trener. Tomac je rođen u Rijeci, a već dugi niz godina živi i radi u Norveškoj.

Marta Tomac obožava hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a posebno je emotivno proživjela srebro Hrvatske u Rusiji.

Valja istaknuti da su sjajne norveške rukometašice osvojile osmi europski naslov u svojoj povijesti (1998, 2004, 2006, 2008, 2010, 2014, 2016).

Monk, Kristiansen i Skogrand su zabile četiri pogotka Francuskinjama, dok je Solberg obranila 15 udaraca.

Kod braniteljica naslova, koje su ovaj put osvojile srebro, najpreciznija je bila Foppa sa pet zgoditaka.

Kopirati
Drag cursor here to close