Euro 2020.

Norvežani čvrsti, Slovenci vratili Mađare u igru

Islanđani su krenuli odlično protiv Portugala, poveli su 7:1, vodili su i 10:5, ali utakmicu nisu prelomili u ranoj fazi.
Sport / Rukomet | 19. 01. 2020. u 22:34 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenija je izgubila od Mađarske, Island je bio bolji od Portugala pa se situacija malo čak i iznenada zakomplicirala u skupini II. Tek su Norvežani sa šest bodova nešto mirniji, ali ostala su još dva kola do kraja. Island i Portugal imaju po dva boda, Mađarska i Slovenija četiri, Norveška šest. Jedno je sigurno, raštimani domaćini ne mogu do polufinala.

Islanđani su krenuli odlično protiv Portugala, poveli su 7:1, vodili su i 10:5, ali utakmicu nisu prelomili u ranoj fazi. Islanđani su uspjeli prepoloviti svoj zaostatak na podnošljivih -2. Probali su još jednom Islanđani pobjeći, vodili su 21:18, ali je odluka pala u završnici. Portugalci su dva puta skoro došli do izjednačenja ali samo skoro, jer kada je trebalo na drugoj strani su pogađali Palmarsson i Smarason. U pobjedi svoje reprezentacije, 28:25, Janus Dadi Smarason je ugradio osam golova, pratili su ga Aron Palmarsson, Sigurdsson i Alexander Petersson s po pet.

Dobar je na golu bio Gustavsson s 12 obrana. S krila su postigli osam golova, iz kontri pet. Portugalci su izgubili 12 lopti, pa Quintaninih 11 obrana nije bilo dovoljno. Izbornik Islanda Gudmundur Gudmundsson je bio itekako zadovoljan izvedbom svojih momaka.

- Jako sam zadovoljan kako smo reagirali u tim situacijama, nijedan portugalski protivnik na ovom turniru nije tako dobro odgovorio kao mi. Moramo biti svjesni da je taj Portugal svladao Švedsku s deset golova razlike, svladao je i Francusku te potvrdio koliko je sjajna momčad. Jako sam zadovoljan kako smo se postavili i kako smo odradili ovu utakmicu.

Slovenci su mogli zakoračiti jednom nogom u polufinale, ali nisu. Iako opće nisu izgledali loše sve tamo do 40 minute, kada su Mađari izjednačili. A onda su serijom 3:0 preuzeli inicijativu. Pokušavali su se Slovenci vratiti, nije išlo. Mađari su sačuvali hladnu glavu u posljednjih 45 sekundi i gol prednosti koji ih ostavlja u igri za polufinale.

- Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, pa smo morali neke stvari promijeniti. U nastavku je to izgledalo puno bolje. Igrali smo puno mirnije, neki mladi igrači koji su izašli na teren odradili su savršen posao, rekao je nakon utakmice.

Zsolt Balogh, desni bek. Ferlin s četiri obrane nije bio pravi, Dolenc jeste zabio osam golova, ali je šutnuo čak 13 lopti. Bombač za 14 minuta nije ništa uradio. Zato jeste  Bence Banhidi na drugoj strani (9/10), raspoložen je bio i Ligetvari (šest golova, bez promašaja).

Šveđani su jedno od razočarenja ovog Europskog prvenstva jer ipak su finalisti s posljednjeg, očekivali su u Stockholmu barem nešto slično, ali na ovom turniru nisu niti blizu. Norvežani su poveli 4:1, Šveđani su uspjeli donekle vratiti, ali svaki put kada bi se otvorila mogućnost da zakompliciraju utakmicu ili su gubili lopte ili je tu bio Bergerud. Uostalom zabili su jako malo, tek dvadeset golova. Izgubili su 11 lopti, s devet metara promašili osam, iz kontri su zabili jedan gol, dok je recimo du Rietz imao realizaciju 2/8. Palicka se trudio, obranio je devet lopti, dva sedmerca, ali uzalud. Bergerud je stao na 13 obrana, Sagosen na osam golova.

Kopirati
Drag cursor here to close