EP rukometašica

Nizozemkama pobjeda, Hrvatska i Njemačka za polufinale

Uspiju li hrvatske rukometašice ostati neporažene, po prvi put u povijesti će zaigrati u polufinalu Europskog prvenstva i boriti se za odličje na velikim natjecanjima.
Sport / Rukomet | 14. 12. 2020. u 20:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualne svjetske rukometne prvakinje Nizozemke pobijedile su Njemačku sa 28-27 (14-15), ali će o plasmanu u polufinale odlučivati utakmica Hrvatske i Njemačke, u kojoj i poraz od jedan razlike vodi naše rukometašice u polufinale, uz uvjet da Nizozemska u zadnjem kolu svlada Rumunjsku, a u suprotnom im treba najmanje neodlučeni ishod.

Nizozemke su do pobjede predvodili Lois Abbingh sa osam pogodaka i vratarka Tess Wester sa 17 obrana. Kod Njemica su po četiri pogotka postigle Julia Behnke i Kim Naidzinavicius, a po tri Julia Maidhof i Antje Lauenroth. Vratarka Dinah Eckerle imala je 16 obrana.

Nizozemkama je za ostanak u utrci za plasmanom u polufinale minimalno trebala pobjeda od dva gola razlike.

Utakmica Hrvatske i Njemačke na rasporedu je u utorak od 18.15 sati. Uspiju li hrvatske rukometašice ostati neporažene, po prvi put u povijesti će zaigrati u polufinalu Europskog prvenstva i boriti se za odličje na velikim natjecanjima. U suprotnom, u polufinale će se plasirati Njemačka.

Ulazak u polufinale donosi i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. kojem će domaćin biti Španjolska. Hrvatske rukometašice na svjetskoj smotri nisu sudjelovale od 2011.

Najbolji plasman na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996. i 2008.). Na svjetskim prvenstvima su dvaput bile zaustavljene u četvrtfinalu (1997. i 2011.), baš kao i u jedinom nastupu na olimpijskom turniru, 2012. u Londonu, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close