RS BiH na aparatima

Nitko ne želi završnicu Kupa BiH za rukometašice

Posljednji put završnica Kupa organizirana je u svibnju 2016. godine u Tuzli, a pobijedile su Grude protiv Jedinstva.
Sport / Rukomet | 05. 05. 2018. u 13:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još nije poznat domaćin završnice Kupa BiH za rukometašice, u kojoj će nastupiti ekipe Gruda, tuzlanskog Jedinstva, Izviđača iz Ljubuškog i prijedorske Mire.

Rukometni savez BiH je raspisao natječaj na koji se, kako Fena saznaje, prijavilo nekoliko klubova, ali u muškoj konkurenciji, dok u ženskoj do petka nije nitko.

''Rok za prijave je istekao, a povjerenik natjecanja treba prema Izvršnom odboru Saveza uputiti prijedlog o odigravanju završnice Kupa BiH, tako da će se znati ubrzo'', izjavila je za Fenu Lejla Hairlahović, generalna tajnica RS BiH.

Posljednji put završnica Kupa organizirana je u svibnju 2016. godine u Tuzli, a pobijedile su Grude protiv Jedinstva, dok prošle godine turnira nije bilo upravo zbog administrativnih propusta Saveza, ali i nezainteresiranosti klubova da organiziraju natjecanje.

U tuzlanskom Jedinstvu kažu da im je i ovoga puta ponuđena organizacija završnog turnira Kupa BiH, ali da su odustali zbog financijskih poteškoća.

''Domaćin turnira trebalo bi osigurati dvoranu, snositi sve troškove za desetak službenih osoba te hotelski smještaj za finaliste turnira. Minimalni troškovi za organizaciju iznose oko 7.000 maraka, ali mi jedva sastavljamo kraj s krajem i da okončamo sezonu, tako da smo se zahvalili Savezu na ponudi'', rečeno je Feni u Jedinstvu.

Prema neslužbenim informacijama, od organizacije je odustala i Mira iz Prijedora, dok postoje izgledi da se završnica Kupa odigra u Ljubuškom.

''U ovoj varijanti nema šanse da odemo dan prije na polufinale, nego ćemo po svemu sudeći iz Tuzle poći rano ujutro, putovati sedam sati da bismo na utakmicu došli uoči početka turnira. Što u tom slučaju možemo očekivati? Jedno su želje, a drugo mogućnosti. Ovaj klub je nepravedno zapostavljen od lokalne zajednice i javnih poduzeća iako smo tri godine najuspješniji klub'', kaže za Fenu Elmir Grabčanović, trener rukometašica Jedinstva.

Dva posljednja trofeja Kupa BiH, u Grudama 2015. i u Tuzli, 2016. godine, osvojile su rukometašice Gruda koje su i sada prvi favorit za osvajanje pehara RS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close