Rukometna reprezancija

Nema novca, računa, ali priprema su krenule po planu

Svoju prvu utakmicu reprezentacija BiH igra za 17 dana protiv finaliste posljednjeg Svjetskog prvenstva, Norveške, a onda slijede dueli kontra Portugala (12.01) i Francuske (14.01).
Sport / Rukomet | 24. 12. 2019. u 13:04 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radite, trenirajte, pripremajte se kao da je sve normalno, ne znamo da li je rečeno igračima iako i sam izbornik Bilal Šuman zna da ništa nije normalno kada je u pitanju sve ono što se događa prije svega u Rukometnom savezu BiH.

Već mjesecima se pričao o poreznom broju kojeg nema, o dugovima koji su se nagomilali, blokiranom računu, o tome kako je nastup selekcije na Europskom prvenstvu pod upitnikom. E u takvoj atmosferi se reprezentacija mora pripremati za svoj prvi nastup na završnoj europskoj smotri, protiv rukometnih velesila kao što su Norveška ili Francuska. Da stvar bude gora, posljednjih mjeseci na rukometnim parketima je dosta neizvjesnosti, kvalitetnih utakmica, dvorane su dobro popunjene, posebno u konkurenciji rukometaša, ali nažalost, to sve ostaje u sjeni aktualnih problema.

''Ja sam tu već četiri godine i stalno se priča o istim stvarima, blokiranom računu, ID broju, više se priča o svim tim stvarima sa strane, jako malo o samom rukometu, protivnicima, eventualnim ambicijama. Žao mi je zbog svega toga, jer vidimo da postoji interes za ovaj sport u BiH koji bi se svakako podigao na još jedan veći nivo kada bi reprezentacija uspjela u kontinuitetu igrati na velikim natjecanjima. Žao mi je ovih momaka koji su tu, koji igraju za ovu reprezentaciju deset ili više godina. Mi imamo sada situaciju da recimo još uvijek nije zatvorena financijska konstrukcija za same pripreme. Razgovarali smo prije početka, sve te stvari koje nas muče mi kao selekcija ostavljamo po strani i okrećemo se samo terenu", rekao je na početku priprema izbornik Šuman.

Svoju prvu utakmicu reprezentacija BiH igra za 17 dana protiv finaliste posljednjeg Svjetskog prvenstva, Norveške, a onda slijede dueli kontra Portugala (12.01) i Francuske (14.01).

''Ne treba trošiti riječi na protivnike, Francuze, svjetske, europske i olimpijske prvake, Norvežane viceprvake svijeta, imamo i Portugal, koji je u ogromnoj ekspanziji. Imamo tri odlične selekcije. Znam da smo u europskim medijima mi totalni autsajderi, ali meni je važno da svari koje budemo ovdje radili i dogovorili da to prenesemo na teren 10. januara protiv Norveške. Imamo dovoljno vremena da analiziramo nastupe ovih selekcija, par dana prije početka ćemo imati utakmice ovih selekcija s turnira koji će se prije početka prvenstva. Iznenađenja će biti, vidjet ćemo hoćemo li mi biti jedno od tih, dodaje Šuman.

U prvom dijelu priprema, reprezentacija će odigrati dvije utakmice na Ilidži, jednu protiv Saudijske Arabije, drugi protiv jedne selekcije sastavljene od igrača iz domaće lige. U drugom dijelu slijedi odlazak u Poreč, pa dueli protiv Hrvatske i Katara. Na startu priprema, Šuman barem nema velikih problema s povredama igrača. Od 24 koliko ih se trebalo pojaviti na početku, nedostajali su Benjamina Burića i Josipa Perića, koji će se pridružiti reprezentaciji nakon što završe klupske obaveze s obzirom na to da su ostala još dva kola Bundeslige, na turniru u Poreču, dok će prve treninge propustiti ozlijeđeni Tomislav Nuić.

Kopirati
Drag cursor here to close