Andrea Penezić

Najbolja hrvatska rukometašica završava karijeru

Najbolja hrvatska rukometašica svih vremena, Andrea Penezić, karijeru završava nakon ove sezone.
Sport / Rukomet | 04. 03. 2020. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja hrvatska rukometašica svih vremena, Andrea Penezić, karijeru završava nakon ove sezone. Penezić je planirala završiti bogatu karijeru i prošle godine, no odlučila je odigrati još jednu sezonu u Mađarskoj.

"Prošle sezona sam rekla da je kraj, ali onda su me uvjerili da promijenim mišljenje. Bez obzira kako igram, ja želim završiti karijeru. Želim to napraviti zbog privatnog života i obitelji", rekla je popularna Penka za Balkan handball.

Penezić ima 34 godine, a u karijeri je igrala za Lokomotivu, Podravku, Krim, Vardar i Siofok.

Brojne nagrade u karijeri

Šest godina za redom od 2008. do 2013. Andrea je proglašena za hrvatsku rukometašicu godine. Prije tri godine s 98 golova bila je najbolji strijelac u Ligi prvaka.

U karijeri je osvojila brojna individualna priznanja, ali i klupska. Osvojila je dva puta hrvatsko prvenstvo i kup. Slovensku ligu četiri puta kao i kup, tri puta makedonsku ligu i kup, a u Ligi prvaka dvije srebrene medalje i dvije bronce. Prošle godine je osvojila EHF kup s mađarskim Siofokom.

Penezić je za Hrvatsku igrala od 2008. do 2016. i upisala 141 nastup i zabila čak 633 gola. Prema mnogima je najbolja rukometašica Hrvatske svih vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close