Novi udarac mostarskom rukometu

Mostarska Katarina zbog besparice seli u niži rang

Premijer liga BiH tako natjecanje nastavlja sa 10 ekipa, a ne treba zaboraviti da je prije tri mjeseca s radom prestao nekadašnji član elite ŽRK Dubica.
Sport / Rukomet | 03. 10. 2021. u 20:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najnovija žrtva loše financijske situacije i nemogućnosti da osiguraju sredstva za natjecanje u najvišem rangu je Hrvatski rukometni klub Katarina iz Mostara, objavile su Nezavisne novine navodeći kako je besparica i dalje najveći problem mnogim klubovima u Bosni i Hercegovini.

Katarina je istupila iz Premijer lige BiH za rukometašice, jer drugog izbora u ovom trenutku nisu imali.

"Nakon odluke Upravnog odbora kluba obavještavamo vas da HRK Katarina istupa iz natjecanja Premijer liga BiH za žene. Konačna odluka je donesena na osnovu saznanja da nismo mogli u zadanom roku ispuniti obveze prema Rukometnom savezu, po odlukama Upravnog odbora RS BiH, odnosno suspenziji kluba radi duga. Svim klubovima i rukometnim radnicima želimo svaku sreću i puno uspjeha u njihovom radu, a javnost ćemo detaljnije o svemu upoznati službenim priopćenjima. Našu natjecateljsku aktivnost nastavit ćemo u Prvoj ligi Herceg Bosne", stoji u priopćenju bivšeg osvajača Kupa BiH, ekipe koja je igrala osminu finala Kupa pobjednika kupova protiv slavnog Larvika.

Premijer liga BiH tako natjecanje nastavlja sa 10 ekipa, a ne treba zaboraviti da je prije tri mjeseca s radom prestao nekadašnji član elite ŽRK Dubica, podsjećaju banjalučke novine.

Dubičanke su bile prepoznatljive po sjajnom radu s omladinskim kategorijama, a njihove rukometašice su redovne članice svih selekcija BiH. Kao razlog gašenja je navedena loša financijska situacija, ali i sve manji broj djece za normalno odvijanje rada kluba.

Ovo je još jedan udarac mostarskom rukometu budući da se i mostarski rukometni klub Zrinjski, skoro preko noći, našao u ogromnim financijskim problemima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close