HMRK Zrinjski

Grgić: Protiv Sloge ponoviti igru iz posljednja dva susreta

U posljednjim utakmicama mostarska publika je mogla uživati u odličnom napadačkom učinku, a velik doprinos tome dao je Mislav Grgić, 20-godišnji bek koji se odlično snalazi na svim vanjskim pozicijama.
Sport / Rukomet | 20. 02. 2019. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaši HMRK Zrinjski uspješno su započeli proljetni dio prvenstva. Prethodnog vikenda je u Mostaru svladana favorizirana Vogošća, čime su Plemići najavili kandidaturu za prvih sedam mjesta koja vode u Play-Off za prvaka države.

U posljednjim utakmicama mostarska publika je mogla uživati u odličnom napadačkom učinku, a velik doprinos tome dao je Mislav Grgić, 20-godišnji bek koji se odlično snalazi na svim vanjskim pozicijama.

U posljednjem susretu protiv Vogošće upisao je pet pogodaka: “Utakmica protiv Vogošće je zasigurno bila prava poslastica za gledatelje, puna napetosti i neizvjesnosti do samog kraja. Mi smo puno bolje otvorili utakmicu i na početku stvorili osjetniju prednost, ali krajem prvog poluvremena i početkom drugog ta prednost se istopila te je Vogošća povela u par navrata. Mi smo se uspjeli sabrati i vratili se igri s početka utakmice te smo u završnicu ušli s prednošću od četiri pogotka što je na kraju bilo dovoljno za pobjedu”, ističe Grgić.

Zrinjski je u odličnom naletu s obzirom da je u posljednje dvije utakmice svladali visočku Bosnu te Vogošću, a u subotu od 17:00 dočekuju dobojsku Slogu, izravnog konkurenta za Play-Off mjesta: “Zadnje dvije utakmice smo igrali protiv ponajboljih ekipa u državi te smo imali ogroman motiv. Bosni smo se osvetili za bolan poraz u Visokom, a protiv Vogošće pokazali da se u Mostaru teško može doći do bodova. U subotu protiv Sloge očekujemo pobjedu i svakako smo favoriti u toj utakmici, ali nikako ne smijemo podcijeniti protivnika. Sloga je u prvoj polusezoni pokazala da zna igrati rukomet i nikome nije bilo lako protiv njih, ali u subotu uz pravi pristup kao iz prethodne dvije utakmice, pobjeda ne smije doći u pitanje”, kazao je Grgić.

Mislav igra svoju drugu sezonu za Zrinjski i njegova forma je u naglom usponu: “Svakim treningom nastojim popraviti svoju igru i fokusiran sam samo na napredak. Uz malo bolju fizičku spremu sam našao pravi ritam i dobio tu dozu samopouzdanja koja mi je falila da uđem u bolju formu. Za sada sam zadovoljan svojom igrom, ali ima dosta prostora za napredak”, napominje Grgić koji vjeruje kako Zrinjski može izboriti Play-Off: “Mislim da imamo dobre izglede za Play-Off ove sezone. Raspored u drugom dijelu je dosta povoljniji i to bi trebali iskoristiti. Ako se plasiramo u Play-Off, siguran sam da ćemo biti neugodan protivnik svakome i da se na nama mogu poskliznuti i glavni favoriti za titulu”, zaključuje Grgić.

HMRK Zrinjski sljedeću utakmicu igra ove subote od 17:00 kada će u dvorani na Bijelom brijegu dočekati RK Sloga Doboj.

Kopirati
Drag cursor here to close