HMRK zrinjski

Medić: Možemo do dvije pobjede nad Bosnom

Sport / Rukomet | 24. 03. 2017. u 12:03 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četiri dana rukometaši Zrinjskog odigrat će u Mostaru dvije utakmice s Bosnom. 

Najprije će u subotu od 20 sati ugostiti Sarajlije u utakmici 21. kola Premijer lige, a onda u srijedu u 18 sati sa istim rivalom odraditi uzvratni susret četvrtfinala Kupa u koji ulaze sa pet golova zaostatka. 

“Pred nama su dvije vrlo važne utakmice, jer se u prvenstvu borimo za treće mjesto i plasman u Ligu za prvaka, dok u Kupu želimo igrati Final Four”, rekao je trener Zrinjskog Zdravko Medić.

“U prvenstvu je najvažnije pobijediti, bez obzira na gol razliku, dok u Kupu moramo nadoknaditi minus iz Sarajeva. Ja sam siguran da to možemo napraviti i da se na Final Fouru možemo boriti za pehar“, dodao je. 

Ovom se prilikom javnosti obratio i predsjednik Skupštine Zrinjskog Dario Pušić koji je na Osnivačkoj skupštini Rukometnog saveza FBiH izabran za dopredsjednika RS FBiH, dok je uloga predsjednika povjerena Hamidu Džandžanoviću.

“Urađen je novi Statut i osnivanje RS FBiH je sigurno pozitivan korak za bh. rukomet. Sada slijedi preregistracija RS BiH te usklađivanje sa Zakonom o sportu“, rekao je Pušić.

Istaknuto je da će u znak obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o osobama s autizmom (2 travnja) rukometaši Zrinjskog i Bosne u srijedu na parket istrčati u svjetlo plavim majicama. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close