HMRK Zrinjski

Marijan Marić: Ništa nije slučajno, sve je rezultat mukotrpnog rada

Mostarski rukometaši uživaju veliku potporu publike te isto očekuju i u ovoj utakmici: Ovo je jako važna utakmica za ekipu jer bi pobjedom odlično najavili sljedeći susret u Vogošći.
Sport / Rukomet | 15. 03. 2018. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pobjede u posljednjem kolu u Banja Luci protiv aktualnog prvaka BiH, rukometaši HMRK Zrinjski Mostar čvrsto su zauzeli treću poziciju premijerligaške ljestvice odakle žele napasti i sami vrh. Mostarski rukometaši novi domaći zadatak očekuje ove subote, 17.03.2018. godine od 19:30 kada će u dvorani na Bijelom brijegu dočekati RK Maglaj, jednu od dvije ekipe koje su uspjele nanijeti gostujući poraz Plemićima u ovoj sezoni.

Prvi susret između ove dvije ekipe odigran je još jesenas u Maglaju kada su domaćini slavili u neizvjesnoj završnici s 25:23. Rukometaši Zrinjskog sigurno žele nastaviti niz od pet prvenstvenih pobjeda, ali i uzvratiti za poraz u Maglaju. Jedan od njih je i Marijan Marić, dirigent mostarske obrane koji je ujedno i četvrti najbolji strijelac kluba:

“Pobjeda u derbiju u Banja Luci pokazala je da trenutna pozicija na ljestvici nije slučajna, već da je rezultat mukotrpnog rada. Dolazi nam Maglaj, ekipa koja nas je svladala u prvom dijelu sezonu i koja se u nastavku pojačala s dva-tri kvalitetna igrača. Između ostalog, doveli su i krilo koje je osvojilo srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u Katru što je dokaz da žele napraviti nešto više u ovoj sezoni. Radi se o snažnoj ekipi, ali mi vrijedno treniramo ovaj tjedan i ne sumnjamo u svoju kvalitetu te uz detaljnu analizu protivnika i podršku domaće publike, pobjeda ne smije doći u pitanje”.

Mostarski rukometaši su hit ovosezonske Premijer lige, a uz to su i jedna od najmlađih momčadi. Svoje ambicije ne kriju: “S pobjedom u Banja Luci ušli smo u igru za prvo mjesto. Ipak, s dva domaća poraza iz prve polusezone osvajanje prvenstva nam je otežano. Priliku imamo, no ne odlučujemo sami o sebi. Mi se spremamo za svaku sljedeću utakmicu, ne mislimo baš toliko daleko jer prvenstvo je praktički tek počelo. Potajno se nadamo prilici za titulu i naravno da ćemo je iskoristiti ukoliko se ukaže”, ističe Marijan Marić.

 Rukometaši uživaju veliku potporu publike te isto očekuju i u ovoj utakmici: “Ovo je jako važna utakmica za ekipu jer bi pobjedom odlično najavili sljedeći susret u Vogošći. Pozivam navijače Zrinjskog i ljubitelje rukometa u Mostaru da napunimo tu dvoranu u subotu i da uživaju u još jednoj vrhunskoj rukometnoj predstavi svojih domaćih momaka”, ističe Marić za kraj.


 
Kopirati
Drag cursor here to close